Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Mesh (meş) kasa paneli nasıl temizlenir?

Mesh (meş) kasa paneli nasıl temizlenir?

Son dönemde sıkça tercih edilen mesh kasaların temizliğine dair pek çok soru soruluyor. Peki, Mesh (meş) kasa paneli nasıl temizlenir? Detaylar haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Bilgisayar dünyasında en performanslı kasalar arasında meshler geliyor. Yapısı nedeniyle hem rahatça soğutulabilen hem de minimum toz alımı ile rahat bir kullanım sunan bu kasa tipini kullanmak isteyenlerin en çok sorduğu sorular arasında temizliği geliyor. Kasanın içi ne kadar zor ve meşakkatli ise dışı da bir o kadar kolay ve sadece birkaç dakikada halledebiliyorsunuz. Üstelik ekstra ürünlere gerek kalmadan bunu yapabilirsiniz. İşte mesh kasa paneli temizliği...

39ffde97-e4b2-419c-a490-3fd1c1a4b646.jpg

Elimizde Thermaltake G33 Commander bir kasa bulunuyor. Bu makine haftnaın 6 günü 19-20 saat civarında çalışıyor. Hal böyle olunca tozların yapışmaması imkansız gibi. İlk günlerde pek farkına varmıyorsunuz ancak sonrasında tam bir toz bulutu makineyi kaplıyor. Kasanın makyajı bozulunca ister istemez bir can sıkıntısı veya moral bozukluğu yaşanabiliyor.

Mesh kasa paneli nasıl temizlenir?

Öncelikle kasanın elektriğini kesin. Bilgisayarınızı kapatın. Bu kasadaki panel kolaylıkla çıkarılabiliyor. Sizinki de muhtemelen öyledir. Çıkardıktan sonra aslında işimiz tamamlanıyor. Kasanızın suyla kabasını alın. Ardından da bir duş jeli veya şampuan sıkarak kese ya da lifle yıkayın. Bittikten sonra da durulayın. Saç kurutma makinesi ile de tüm hazneleri kuruyana kadar kurutun. Montajınızı yapın ve işlemi tamamlayın.

İşte aradaki fark... Soldaki görüntüde neredeyse RGB ışıklar görünmüyor. Sağdakinde ise bir ferahlık söz konusu.

mesh-kasa-panel-temizliggi.webp

Peki siz bilgisayarınız için neler yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *