Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Ekonomi PTT personel alımı başvuru! PTT memur alımı ne zaman? İşte başvuru şartları

PTT personel alımı başvuru! PTT memur alımı ne zaman? İşte başvuru şartları

PTT memur alımı başvurularının nasıl yapılacağı merak ediliyor. 2024 yılının son günleri gelirken, adaylar PTT memur alımı hakkında araştırmalar yapıyor. İŞKUR üzerinden yapılan PTT yazılı sınavı ve sonrasında yapılan mülakatlarla personel alımlarını yapılmış oluyor. Peki PTT memur alımı ne zaman? İşte başvuru şartları ve detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

2024 yılının son aylarına doğru PTT memur alımı başvuru şartları merak ediliyor. Özellikle Ekim ayının sonlarına doğru, Kasım'ın yaklaşmasıyla 2025 yılı bütçe görüşmeleri TBMM gündemine gelmiş durumda. 

PTT'nin 2024 - 2025 senesinde açacağı ilanlara belirli koşulları taşımakta olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecekler. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan kararla birlikte idari hizmet sözleşmeli personel alımları yapılmaya başlanacak. Peki PTT personel alımı başvurusu başladı mı, ne zaman?


PTT MEMUR ALIMI BAŞLADI MI, NE ZAMAN?


PTT’den personel alımı hakkında henüz yeni bir resmi açıklama bulunmuyor. Resmî Gazete’de yayımlanan ilanlar sonrası 2024 idari hizmet personel alımı gerçekleşiyor. PTT personel alımı için başvuruda bulunmak isteyen adaylar, duyuruları yakından takip etmeli ve gereken belgeleri, dosyaları hazırlamalı.


Ayrıca şubelerde yapılan personel alımları İŞKUR'un güncel ilanlar sayfasında da yayımlanıyor.


2024 PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


PTT sene içerisinde gerçekleştireceği alımlarda genel olarak benzer başvuru şartlarını istemekte. Birden fazla kadroya alım gerçekleştirildiğinde, katılan adaylara tek bir seçim hakkı sağlanırken, başarılı olunması halinde puanlara göre değerlendirilmeye alındığı biliniyor.

PTT memur alımı için başvurular resmi internet sayfasında yer alacak.

Bunun yanı sıra PTT alımları yazılı sınav ve sözlü mülakat olmak üzere iki aşamada yapılıyor. Önceden belirlenen sınav ücreti Ziraat Bankası’na yatırılıyor. Ardından PTT personel alımlarına katılmak isteyen kişiler, resmi internet sayfası üzerinde yer alan iş başvuru formunu doldurabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


Henüz ilanlar resmi olarak yayınlanmadığı için özel başvuru şartları belli değil. Ancak belli olduğunda sayfamızda yer vereceğiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *