Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Spor Mourinho'dan sol bek kararı! İşte Fenerbahçe'nin Bodrum maçı ilk 11'i

Mourinho'dan sol bek kararı! İşte Fenerbahçe'nin Bodrum maçı ilk 11'i

Süper Lig'de Bodrum FK'yı ağırlayacak Fenerbahçe 3 puanla yoluna devam etmek istiyor. Jose Mourinho kadrosunu belirledi. İşte sarı lacivertlilerin ilk 11'i...

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 4 dk

Uzun süredir hasret kaldığı şampiyonluğa bu sezon ulaşmak isteyen Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Bodrum FK'yı ağırlıyor. Sarı lacivertliler, geçen hafta 2 puan kaybettiği Samsunspor deplasmanının ardından evinde kazanarak yoluna galibiyetle devam etmek istiyor.

Teknik Direktör Jose Mourinho, Ege temsilcisi karşısında sahaya süreceği kadroyu belirledi. En önemli mevkilerin başında sol bek geliyor. İşte detaylar…


Fenerbahçe - Bodrum FK maçında Mehmet Türkmen düdük çalacak

MEHMET TÜRKMEN YÖNETECEK

Fenerbahçe'nin Bodrum FK'yı ağırlayacağı karşılaşmada Mehmet Türkmen düdük çalacak. Yardımcılıklarını D. Caner Özaral ve Anıl Usta üstlenecek.


Fenerbahçe tarihinde ilk defa Bodrum FK ile kozlarını paylaşacak

İLK DEFA KARŞILAŞACAKLAR

Sarı lacivertliler tarihinde ilk defa Bodrum FK ile karşı karşıya gelecek.

Bu sezon ilk defa Süper Lig'de mücadele eden Muğla temsilcisiyle hiç oynamayan Kanarya, ilk maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.


Fenerbahçe eksiklerine rağmen kazanmak istiyor

3 eksik var

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'de Bodrum FK maçı öncesinde 3 eksik bulunuyor. 2 isim sakat, bir futbolcu da cezalı.

Samsunspor karşılaşmasında sakatlanan Jayden Oosterwolde'nin yanı sıra Cengiz Ünder bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Ayrıca cezalı Fred de takımdaki yerini alamayacak.


Fenerbahçe Bodrum FK maçı öncesi 4.  sırada bulunuyor

FENERBAHÇE 4. SIRADA

Trendyol Süper Lig'de bu sezon oynadığı 8 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Kanarya, 17 puan topladı. Haftaya da 4. sıradan giriş yaptı.


Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile 1-1 berabere kaldı

avrupa ligi'nde moral buldu

Fenerbahçe mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde haftayı dünya devi Manchester United ile oynadığı maçla geçirdi.

Sarı lacivertli ekip İngiliz ekibi karşısında Christian Eriksen'in golü ile 1-0 geriye düşse de Youssef En-Neysri ile yanıt verdi ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

Oynanan futbol ise tüm camiayı memnun ederken Avrupa basını da United'ın 1 puanı zorla alabildiğine vurgu yaptı.


Fenerbahçe'nin yıldızı Dusan Tadic, yaptığı katkıyla ön plana çıkıyor

FENERBAHÇE - BODRUM FK MAÇI ÖNCESİ ÖNE ÇIKANLAR

  • Bodrum FK, Fenerbahçe'nin Süper Lig tarihinde karşılaştığı 75'inci takım olacak. Sarı-lacivertliler, bugüne kadar rakip olduğu 74 takımın tamamını en az bir kez mağlup etti.
  • Süper Lig'e o sezon yükselen takımlarla oynadığı son 15 maçın hiçbirini kaybetmeyen Fenerbahçe (11G 4B), bu şekilde son yenilgisini Ocak 2022'de Adana Demirspor'a sahasında 2-1 mağlup olarak aldı.
  • Bodrum FK bu sezon İstanbul takımlarına rakip olduğu üç Süper Lig maçını da kazanamadı (1B 2M) ve son iki karşılaşmada gol sevinci yaşayamadı (1B 1M).
  • Süper Lig'de görev yaptığı son iç saha maçında Galatasaray'a 3-1 mağlup olan Jose Mourinho, Josef Venglos'tan (1993) bu yana Fenerbahçe'nin başında üst üste iki iç saha mağlubiyeti alan ilk yabancı teknik direktör olma tehlikesi yaşıyor.
  • Süper Lig'de oynadığı son iki deplasman maçında gol yemeyen Bodrum FK (1G 1B), üst üste üç dış saha karşılaşmasında gole kapama yaptığı son süreci Kasım-Aralık 2022 arasında 1. Lig'de yaşadı.
  • Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana %50'in altında topa sahip olduğu ilk Süper Lig sezonunu yaşayan Fenerbahçe (%49.9), aynı zamanda en düşük organize hücum ortalamasında kaldığı sezonu geçiriyor (1.1).
  • Bu sezon topa sahip olma yüzdesi en düşük Süper Lig takımı olan Bodrum FK (%41), aynı zamanda Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana bir sezonda maç başına en az isabetli pas yapan ekip konumunda (205).
  • Süper Lig'de çıktığı son altı maçta sekiz gole doğrudan katkı sağlayan Dusan Tadic (5 gol & 3 asist), Fenerbahçe'nin attığı son dokuz golün (kendi kalesine atılanlar hariç) yedisinde pay sahibiydi (5 gol & 2 asist).
  • Bu sezon Süper Lig'de yakaladığı beklenen gol değeri (3.34 xG) ile attığı gol sayısı (1) arasında negatif anlamda en büyük fark olan oyuncu Youssef En-Nesyri (-2.34).
  • Bodrum FK'nın Süper Lig'de attığı son altı golün yarısını kaydeden isim olan George Puscas, bu gollerin tamamını iç saha karşılaşmalarında buldu.

Youssef En-Nesyri Bodrum FK maçında da Fenerbahçe'nin gol yükünü sırtlamaya çalışacak

FENERBAHÇE'NİN BODRUM FK MAÇI İLK 11'İ

Teknik Direktör Jose Mourinho'nun Bodrum FK karşılaşmasına Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Kostic, Amrabat, İsmail, Szymanski, Tadic, Maximin, En-Nesyri ilk 11'i ile çıkması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *