Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Cem Garipoğlu'nun açılan mezarıyla ilgili şoke eden iddia: Poşetteki sır perdesi aralanıyor

Cem Garipoğlu'nun açılan mezarıyla ilgili şoke eden iddia: Poşetteki sır perdesi aralanıyor

Fethi kabir işlemi yapılarak 10 yıl sonra mezarı açılan Cem Garipoğlu'nun ölümü Adli Tıp Kurumu tarafından kesinleşmişti. Laboratuvarda yapılan incelemelere göre mezar içinde bulunan poşetin üstünde kan olduğunu tespit edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

2009 yılında Münevver Karabulut'un ölümüne neden olarak cezaevinde müebbet hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri İnfaz Ceza Kurumu'nda yaşamına son verdiği belirtilerek öldüğü kamuoyuna duyurulmuştu. Yaşanan cinayetin ardından yıllarca yurt dışına kaçtığı iddia edilen ve ölümü şüpheli olan Garipoğlu için 10 yıl sonra mezarı açılarak fethi kabir işlemi yapılmıştı.

Ölümündeki şüphe üzerine mezarı açılmıştı


Münevver Karabulut'un ailesi tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuru sonucunda Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için talimat verilmiş ve 03 Ekim 2024 günü sabah saatlerinde mezar yeniden açılarak Adli Tıp Kurumu ekipleri tarafından naaş taşınmıştı.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, fethi kabir işleminin gerçekleştiği anlarda yaptığı açıklamasında Cem Garipoğlu'nun mezarından kefenin olmadığını ve mezar içinde 30 cm çapında bir poşetin olduğunu belirtmesi üzerine şüpheler daha da artmıştı.

Cem Garipoğlu'nun fethi kabir işlemi için Adli Tıp Kurumu'na getirildiği an


Mezar içindeki poşette kan tespit edildi

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde; Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örneklerinin birleştiği belirtilerek Garipoğlu'nun öldüğü kesinleşmişti.


Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre; Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in fethi kabir sırasında söylediği mezar içindeki 30 cm çapında olan poşetin araştırılması için talepte bulunulduğu öğrenildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilen şüpheli poşet için incelemeler yapıldığında üzerinde kan örneklerinin bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan laboratuvardaki incelemelerde Cem Garipoğlu'nun mezarında bulunan şefaf poşetin UV ışık taraması ve renk reaktif testi yapılarak DNA izolasyon yöntemleri ve birçok yöntemle incelenerek kan örneklerinin bulunduğu belirtildi.


Poşette insan kanı bulunmuyor

İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilen şüpheli poşetin ardından incelemelerin tamamlanmasıyla hazırlanan raporda; poşet içinde bulunan kan örneğinin "insan kanı olmadığı" belirtildi. Poşetin içerisinde bulunan örneğin düğüm kısmında üst kenarda ve en uçta olduğu buna göre epitel hücre olabileceği değerlendirilerek kan sürüntü örneği ile poşetteki kan örneğinin cevap vermediği ortaya çıktı.

Cem Garipoğlu'nun fethi kabir öncesi mezarının bakımsızlığı dikkat çekti

Avukat Rezan Epözdemir: Yeniden talepte bulunacağız

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda poşette parmak izi ve DNA örneklerinin yapılması için talepte bulunduklarını fakat Kriminal İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilen naylon poşetin herhangi bir iz tespit edilmeyerek kan örneğinin bulunduğu açıkladı. Epözdemir, yapılan incelemelerde kan örneğinin DNA ile uyuşmadığından sağlıklı bir sonuç elde edilmediği için yeniden poşetle ilgili inceleme talep edeceklerini belirtti.

Mezarının bakımsızlığı dikkat çekmişti

Cem Garipoğlu'nun 10 yıl sonra mezarının açılması kararı sonrası mezarın üstü ve çevresinin otlar sardığı ve bakımsızlığı dikkat çekmişti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *