Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Eğitim MEB AÖL ders geçme notu kaç oldu? 2024 MEB Açık öğretim lisesi (AÖL) ders geçme notu yükseldi mi, kaç puan oldu?

MEB AÖL ders geçme notu kaç oldu? 2024 MEB Açık öğretim lisesi (AÖL) ders geçme notu yükseldi mi, kaç puan oldu?

Eğitimlerini açıktan sürdüren öğrenciler tarafından açık öğretim lisesi ve ortaokulu ders geçme notu sorgulanıyor. Yeni yönetmelik ile birlikte puanlarda değişim yaşandı. Peki MEB AÖL ders geçme notu kaç oldu, yükseldi mi?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

MEB Açık Lise ders geçme notlarının yükselip yükselmediği merak edildi. Açık öğretim kurumlarının kuruluş, eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişi ile ilgili usul ve esasları kapsayan Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları Yönetmeliği Resmi Gazete'nin yeni sayısında yayımlandı. Yeni yönetmelikle beraber açık öğretim kurumları ders geçme notu yükselmiş oldu. Peki 2024 Açık Lise AÖO ders geçme notu kaç oldu?


MEB AÇIK LİSE DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU?


Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile beraber derslerden geçme notu yükseltildi. Buna göre örgün eğitimle uyumlu olacak biçimde açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liselerinde bütün derslerden geçme notu 45'ten 50'ye yükseltilmiş oldu.

Yeni düzenleme ile birlikte açık öğretim okullarına ait yönetmelikler güncellendi ve açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip liseleri için ortak ve tek bir çatı yönetmelik hazırlandı.

al1.jpg
Açıköğretim Lisesi puanlarında değişim yaşandı.

Alınan karara ile beraber açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liselerinde bütün derslerde 45 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Yine yeni düzenleme ile örgün eğitimle uyumlu olması için açık öğretim ortaokulunda, Türkçe dersinden 70 alınması gerekecek. Ayrıca diğer derslerden 50 alınması gerekirken, açık öğretim liselerinde ise tüm derslerden 50 ve üzeri puanların alınması gerekecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *