Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Mehmet Mert trafikte polisle tartıştı: "Vatandaş ceza ile tehdit edilir mi?"

Mehmet Mert trafikte polisle tartıştı: "Vatandaş ceza ile tehdit edilir mi?"

Trafiğin kilitlendiği anlarda gazeteci Mehmet Mert ve iki polis memurunun yaşadığı tartışma, şaşkınlık yarattı. Polis memurlarının iddiaya göre ceza yazmakla tehdit ettiği anlar ise saniye saniye kameralara yansırken Mert, yaşanan olaya tepki gösterdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Yakup Tezcan
Okunma Süresi: 3 dk

Gazeteci Mehmet Mert, bugün Beylikdüzü TÜYAP yolunda yoğun trafikte seyir halinde ilerlediği sırada polis memurları ile yaşadığı tartışma görenleri şaşkına çevirdi.

Saat 19:00 sıralarında Büyükçekmece yönünde trafiğin durma noktasına geldiği anlarda Mehmet Mert, sağ şeritten sol şeride geçtiği anlarda motosikletli iki polis memuruyla yaşadığı tartışma oldukça konuşuldu. Durma noktasına gelen trafikte şerit değiştiren Mert, arkasında motosikletli iki polisin olduğunu fark etmedi ve bir anda memurlar ile tartışma yaşadı. İddiaya göre polis memurları tarafından aracına tekme atılan Mert, ekipler tarafından ceza yazılmakla tehdit edildi.


Vatandaşı ceza kesmek ile tehdit etmek nedir?

Gazeteci Mehmet Mert, yaşadığı talihsiz anları cep telefonu kamerası ile saniye saniye kayıt altına alırken, polis memurları tarafından ceza yazmak ile tehdit edilmesine veryansın etti.

Mert o anları şu sözler ile anlattı: "25 Ekim 2024 saat 19:00 sıralarında Beylikdüzü TÜYAP yolundayım karşımda Kaya Ramada sağımda ise TÜYAP var. Trafik durma noktasında 8-9 kilometre hız ile ilerlediğim anlarda sağ şeritten sol şeride geçtiğim sırada arkamda olan motosikletli 2 polis memurunu fark etmedim. Memurlar arabama vurmaya ve tekme atmaya başladı. Polis memurları "Ne yapıyorsun, dikkat et bizi öldürecek misin? Ben can taşıyorum" diyerek duran arabama tekme atmaya başladılar. Daha sonra polislerin "Plakasını alalım ceza keselim" diyerek tehdit ve hakarete maruz kaldım." dedi.

 

Mehmet Mert, yaşadığı tartışma anlarını çektiği video ile anlattı.

 

"Kusurum varsa ödemeye razıyım"

Çektiği video ile motosikletli polis memurları tarafından tehdit edildiğini anlatan Mehmet Mert, daha sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımıyla; "Kusurum varsa cezamı ödemeye razıyım ama bazı polis memuru arkadaşlar lütfen sokağa çıkarılmadan önce eğitilsin" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

 

Polis memurları daha fazla eğitime tabi tutulmalı

Paylaşımın devamında yetkili kurumlara seslenen Mehmet Mert, polis memurlarının sahada göreve gelmeden önce daha fazla eğitime tabi tutularak hizmete başlamaları tavsiyesinde bulundu.

Mehmet Mert'in X hesabındaki paylaşımının tamamı ise şöyle; "Polislerimiz de bizim içimizden çıkan insanlar. Bizden birisi diyoruz ama ne yazık ki bazı polis memurları kendisini ayrıcalıklı bir insan olarak görmekte. Sayın İçişleri Bakanlığı’ndan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden rica ediyorum. Polis memuru olacaklar biraz daha fazla eğiterek sahaya sürülsün. Vatandaşla tartışmak da nedir? Vatandaşı ceza kesmekle tehdit etmek de nedir? Varsa vatandaşın bir kusuru uyar, çok daha vahim durum ise ekip çağır, gerekeni yap.

Bu akşam benim başıma gelen olay gibi; E-5 üzerinde duran trafikte seyrederken, birden bire motosiklet üzerinde iki polis memuru arkadan çıktı. Tam ben kurye zannedip uyaracağım, dikkat edin, nasıl bisiklet kullanıyorsunuz diyeceğim. Hem kusurlu hem güçlü, polis memuru arkadaşlar bana hakaret ederek, ‘al bunun plakasını, yaz buna cezayı, görsün gününü’ tehditleri savurdular.

Ortada bir çarpma yok, vurma yok, zaten trafik durmuş. 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 19.00. Sokak kameraları lütfen izlensin. Varsa benim kusurum cezamı ödemeye hazırım. Ancak; şayet benim bir kusurum yoksa, bu polis memuru arkadaşlar biraz daha eğitilsinler, sonra sokağa gönderilsinler…"


Mehmet Mert'in polis memurlarıyla yaşadığı tartışma anları…
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *