Albatros'tan sonra satılacak ne kaldı!
YAYINLAMA:
| GÜNCELLEME:
Büyükçekmece Belediyesi Albatros Park olarak bilinen alanı yine ihaleye çıkartıyor.
Yaklaşık 30 bin metrekarelik alan 172 milyon TL bedelle 11 Şubat 2016 günü hasılat paylaşımı ile ihale ediliyor.
Ticaret merkezleri, konut, turistik ve eğlence tesisleri yapılabilecek alanın satışına müşteri çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.
Bilindiği üzere daha önce defalarca bu alan satışa çıkarılmasına rağmen gerek çevrecilerin etkisinden gerek daha elverişli durumda olmamasından dolayı satış gerçekleşmedi.
*
Bu defa 11 Şubat'ta satışın gerçekleşip gerçekleşmemesi merak edilmesinin yanında Diren Albatros, Diren Büyükçekmece ekibi yine satışın iptal edilmesi yönünde protestolarını ve kampanyalarını sürdürmekteler.
*
İmza kampanyası başlatan direnişçilerin dün de bir basın açıklaması vardı.
''... Satış ihalesi iptal edilsin; Albatros yeşil alan olsun. Büyükçekmece sahilinde bulunan Albatros; bugüne kadar talandan bir şekilde kurtulmuş, deniz dolgusu olmayan; halkın tek ortak alanıdır. Üzerinde ağaçlar olan Albatros; yıllarca camping alanı olarak kullanılmıştır. Önündeki deniz doldurulunca atıl olarak yıllardır bekletilmekteydi. İstanbul'da çılgınlaşma boyutuna gelen rant ve beton sevdası yüzünden 3 yıldır tehlike altında. Belediye satışın önünü açmak için türlü hilelere başvurdu. Üzerindeki ağaçların bir kısmını kesti, zemininin bir bölümüne mıcır serdi, etrafını jiletli teller ile çevirerek halkın gözünde değersizleştirmeye çalıştı.
Belediye burayı ne zaman satmaya kalksa bizler karşısında durarak bugüne kadar engellemeyi başardık. Ağaç diktik, çadır kurup nöbet tuttuk, polis ve zabıta ile defalarca karşı karşıya geldik. Şimdi Belediye; oynadığı rant oyunun son perdesini sahneye koyarak final yapmaya çalışıyor.” şeklinde yapılan basın açıklaması ve başlatılan imza kampanyasına devam eden çevreciler ihale yapılsa bile o alanı rantçılara teslim etmemek için ne gerekiyorsa yapacaklarını da ilan ettiler.
*
Atatürk Mahallesi 516 ada 5 parsel sayılı taşınmaza ait 'Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhalesi'' 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesine göre "Kapalı Teklif Usulü" ile ihale edilecek.
Evet alan kanunen Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyeti görülüyor.
Evet Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bir şekilde meclis üyelerini ikna etmiş ve meclisten bu alanı satış veya kiralama yetkisi almış.
Evet Büyükçekmece Belediyesi'nin yaklaşık 200 milyon borcu var ve acilen paraya ihtiyacı var.
Evet borcu olan bir belediye başkanı elinde ne mal var ne yok gözden geçirmek ve gerekirse bu malları satmak zorunda.
*
Ancaaaaakkkkk!
*
Birrrrr; yaklaşık 30 yıldır Büyükçekmece Belediyesi'ni yöneten bir belediye başkanı yönettiği belediyeyi bu kadar borçlu çıkaracak hangi hizmetleri yaptı? Hangi eserleri ilçeye kazandırdı, hangi elle tutulur gözle görülür harcamalar yaptı?
İkiiiii; bugün burası bir belediye başkanlığı değil de özel bir şirket olsaydı 30 yıllık yönetim döneminde şirketi borç batağına çeviren bir yöneticinin durumu ne olurdu? Bu yönetici dedesinden kalan malları rahatlıkla satabilecek miydi? Şayet satsaydı bir daha o şirket aynı kişiyi yönetim kurulu başkanlığına seçer miydi?
Üççççç; iyi analiz etmek lazım, iyi düşünmek lazım. Bugün Büyükçekmece'ye en çok gerekli olan şey; 172 milyon lira mı yoksa, 30 bin metrekarelik yeşil alanı ağacı, suyu doğası olan bu koruluk mu? Önce bu sorunun cevabını bulalım. Ve bu sorunun cevabına göre hareket edelim.
Dörttttt; diyelim ki bu soruyu şöyle veya böyle cevapladık. Hadi şimdi sıra bu soruda. Elimizi ister vicdanımıza ister başka yerimize koyarak bu sefer düşünelim. Bu alana şayet otel motel vs. inşa edilse, buradan gelen para ile borçlar da ödense, belki biraz istihdam da sağlansa bile; bölge halkının istemediği hizmeti oraya getirmek, o insanları ikna etmeden, memnun etmeden, dinlemeden oraya kendi kafasına göre bir hizmet üretmek ne kadar doğru.
Beşşşşş; hadi işin yasal ve ekonomik yönünü bir tarafa bıraktık, ya insani ve vicdani yönünden ele alsak buna ne kulp bulacağız. Yeşili katletmek, doğanın dengesini bozmak, doğayı beton yığınına çevirmek... Bütün bunları Büyükçekmece gibi bir ilçede yapmanın vicdani rahatsızlığı olmayacak mı? Bunu nasıl açıklayacaksınız!
Altııııı; şimdiye kadar arsalar satıldı, konutlar satıldı, yerler, mezarlık yerleri, spor tesisleri, mallar mülkler. Şimdi sıra Albatros'ta ise sonra sırada ne var? Sat sat nereye kadar. paraya ihtiyaç olduğunda neden akla ilk satış geliyor. Şayet bu ülke mal satılarak yönetilseydi şimdiye kadar kaç metre kare alanımız yabancı ülkelerin eline geçmiş olacaktı!
Yediiiii; size bir şey söyleyeyim mi, ben bu alanın satılacağına veya hasılat paylaşımı ile ihale edileceğine ihtimal vermiyorum. Buraya müşteri olan iş adamının da vicdanı olduğunu düşünüyorum. Doğayı sevdiğini, yeşili sevdiğini düşünüyorum. Bazı rantçı siyasiler kadar gaddar olmadıklarını düşünüyorum. Bu alanın satılmaması için hayatını ortaya koyan gençleri göz önüne getireceklerini düşünüyorum. Yıllardır burada direnen yeşil dostu, doğa dostu insanları göz önüne getireceklerini düşünüyorum. Dolayısıyla buranın satılmayacağını da düşünüyorum.
Sekizzzz; buradan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e bir kez daha seslenerek şunu söylüyorum; sayın başkan gel bu sevdadan vazgeç. Biliyorum bu satışı da biraz nabız ölçme, biraz gaz alma, biraz yoklama çekmek için gündeme getirdiniz. İnanın bunlara hiç gerek yok. Gelin bu alanda bir basın açıklaması ile burayı yeşil alan ilan edin ve bu insanlardan yardım isteyin. Görün bakalım o 172 milyondan daha değerli nice 172 milyonlara sahip olacaksınız. İnanın bana!
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *