Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri İstanbul'da koruma plakalı araç durduruldu: Kendini polis olarak tanıtan şahıs gözaltına alındı

İstanbul'da koruma plakalı araç durduruldu: Kendini polis olarak tanıtan şahıs gözaltına alındı

İstanbul'da plakada 'koruma' yazılı olan araç şüphe üzerine durduruldu. Araçta bulunan şahsın kendisini polis olarak tanıtmasıyla gerçek kısa süre ortaya çıktı ve 3 kişi gözaltına alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul'un Esenler ilçesinde polis ekipleri asayiş uygulaması sırasında şüphelendikleri çakarlı aracı durdurdu. Sonrasında polis olmadığı ortaya çıkan şahıs ile araç içerisinde bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Olay İstanbul'un Esenler ilçesinde polis ekiplerinin asayiş uygulaması sırasında şüphelendikleri çakarlı aracı durdurmasıyla başladı.

GBT SORGULAMASINDA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Araçtan bulunan  D.İ. (18) kendisini polis olarak tanıtınca dikkatleri daha da üzerine çekti. Bunun üzerine araçtakilere GBT (Genel Bilgi Taraması) yapan polisler şahsın yalan söylediğini tespit etti. 

3 kişinin olduğu araçta arama yapıldı. Aramada 3 el telsizi, biber gazı, 5 sahte kurum kimliği, airsft tabanca, çakar tertibatı ve 2 kulaklık ele geçirildi.  

45 bin lira ceza uygulandı

Araçta bulunan D.İ. (18), H.E. (21) ve G.Y. (19) gözaltına alındı. Araç sürücüsü G,Y,'ye 'Sahte plaka takmak veya kullanmak', 'Mevzuatta belirtilen ışık veya sesli sesli yarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak' suçlarından 45 bin lira ceza uygulandı. Emniyette işlemleri biten şüpheliler 'Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *