Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Genel ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI

Her yıl 10 Kasımda ölüm yıl dönümünde seni hüzünle ansak da biliyoruz ki, fikirler ölmez! Atatürk'ün günümüze ışık tutan sözleri ve en geniş fotoğraf arşivi...

MUHABİR: Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 1

"Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur.
Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 2

“Yorulmamak olur mu? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman bile durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.”

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 3

"İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!"

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 4

"Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 5

"Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 6

"Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 7

"Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 8

"Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 9

"Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 10

"Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılapların amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağımıza uygun ve bütün mana ve biçimiyle uygar bir toplum haline değiştirmektir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 11

"Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 12

"Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 13

"Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 14

"Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 15

"Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 16

"Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 17

"Basın milletin müşterek sesidir. Başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir öncüdür."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 18

"Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 19

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 20

"Memleket mutlaka modern, medeni ve yeni olacaktır. Bizim için bu hayat davasıdır."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 21

"Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus kişisinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yokur."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 22

"Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 23

"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 24

"Siz genç arkadaşlar, yorulmadan beni tâkîbe ahdetmişsiniz. İşte ben bu sözden çok duygulandım.

Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar yorulmamak ne demek? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahî durmadan yürümek, yorulduğunuz dakîkada dinlenmeden beni tâkip etmektir. Yorgunluk, her insan için tabii bir hâlettir. Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek mânevî bir kuvvet vardır ki, bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür.

Sizler, yani yeni nesil Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edecekseniz. Ben bu akşam buraya yalnız bunu size anlatmak için gelmiş bulunuyorum. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 25

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek." Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 26

"Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 27

"Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye'nin istiklaline, kendi benliğine, milli geleneklerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 28

"Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 29

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 30

"Her şeye rağmen muhakkak bir nura doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki payansız muhabbetim değil; bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ziya serpmeğe ve aramaya çalışan bir gençlik gördüğümdendir."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 31

"Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 32

"Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 33

"Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 34

Bir sabah milletvekilleri ile trene binmişti. Kondüktörün milletvekillerinden bilet parası almamasına şaşırmış nedenini sormuştu. Trenin milletvekillerine bedava olduğunu öğrenince epey sinirlenmiş, "Ne de güzel halkçılık ama..." demişti.

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 35

"Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 36

“…çocukluk ne güzel, çocuklar ne sevimli, ne tatlı yaratıklar değil mi? En çok hoşuma giden halleri nedir bilir misiniz? Riyakârlık bilmemeleri, bütün istek ve duygularını, içlerinden geldiği gibi, açıklamaları…”

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 37

"Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 38

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 39

"En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 40

"Akıl ve mantığın halledemeyeceği mesele yoktur."

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 41

“Fikirler zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez.”

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 42

Bahçe mimarı Mevlüt Baysal anlatıyor:

Atatürk'ün Çankaya Köşkü'ndeki bahçesini yapıyordum. Bir gün Atatürk, yaveri ve ben bahçede dolaşıyorduk. Çok ihtiyar ve geniş bir ağacın Atatürk'ün geçeceği yolu kapadığını gördük. Ağacın bir yanı dik bir sırt,diğer yanı suyu çekilmiş bir havuzdu. Ata,havuz etrafındaki kısma yaslanarak karşı tarafa geçti. Derhal atıldım:

''Emrederseniz derhal keselim Paşam.'' Bir an yüzüme baktı, sonra:

''Sen hayatında böyle bir ağaç yetiştirdin mi ki keseceksin !''

ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 43
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 44
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 45
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 46
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 47
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 48
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 49
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 50
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 51
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 52
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 53
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 54
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 55
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 56
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 57
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 58
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 59
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 60
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 61
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 62
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 63
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 64
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 65
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 66
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 67
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 68
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 69
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 70
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 71
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 72
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 73
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 74
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 75
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 76
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 77
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 78
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 79
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 80
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 81
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 82
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 83
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 84
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 85
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 86
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 87
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 88
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 89
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 90
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 91
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 92
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 93
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 94
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 95
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 96
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 97
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 98
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 99
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 100
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 101
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 102
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 103
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 104
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 105
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 106
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 107
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 108
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 109
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 110
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 111
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 112
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 113
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 114
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 115
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 116
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 117
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 118
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 119
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 120
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 121
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 122
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 123
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 124
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 125
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 126
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 127
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 128
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 129
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 130
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 131
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 132
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 133
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 134
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 135
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 136
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 137
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 138
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 139
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 140
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 141
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 142
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 143
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 144
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 145
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 146
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 147
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 148
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 149
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 150
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 151
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 152
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 153
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 154
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 155
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 156
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 157
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 158
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 159
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 160
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 161
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 162
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 163
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 164
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 165
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 166
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 167
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 168
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 169
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 170
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 171
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 172
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 173
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 174
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 175
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 176
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 177
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 178
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 179
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 180
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 181
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 182
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 183
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 184
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 185
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 186
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 187
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 188
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 189
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 190
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 191
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 192
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 193
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 194
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 195
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 196
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 197
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 198
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 199
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 200
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 201
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 202
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 203
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 204
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 205
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 206
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 207
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 208
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 209
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 210
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 211
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 212
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 213
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 214
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 215
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 216
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 217
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 218
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 219
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 220
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 221
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 222
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 223
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 224
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 225
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 226
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 227
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 228
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 229
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 230
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 231
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 232
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 233
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 234
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 235
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 236
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 237
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 238
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 239
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 240
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 241
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 242
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 243
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 244
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 245
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 246
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 247
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 248
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 249
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 250
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 251
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 252
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 253
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 254
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 255
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 256
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 257
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 258
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 259
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 260
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 261
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 262
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 263
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 264
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 265
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 266
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 267
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 268
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 269
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 270
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 271
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 272
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 273
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 274
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 275
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 276
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 277
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 278
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 279
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 280
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 281
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 282
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 283
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 284
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 285
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 286
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 287
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 288
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 289
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 290
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 291
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 292
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 293
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 294
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 295
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 296
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 297
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 298
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 299
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 300
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 301
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 302
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 303
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 304
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 305
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 306
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 307
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 308
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 309
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 310
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 311
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 312
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 313
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 314
ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI 315
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *