Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Yerel Haberler Sakarya Erenler’de sismik hareketlilik! Bir saatte üç deprem!

Sakarya Erenler’de sismik hareketlilik! Bir saatte üç deprem!

Sakarya’nın Erenler ilçesi deprem paniği yaşıyor. Bölgede 18 Nisan 2023 günü bir saat içerisinde üç farklı deprem meydana geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

Fatma Müge Yücetürk - Sakarya’nın o ilçesinde ardı ardına depremler yaşanıyor. Sakarya Erenler’de yaşanan sarsıntıların ardından bölgede yaşayan vatandaşlar depremlerin nedenini sorgulamaya başladı. Peki Sakarya Erenler’de yaşanan depremlerin şiddeti ne?

50 dakikada üç deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan verilere göre, Sakarya ilinin Erenler ilçesinin Kayalarreşitbey ve Değirmendere bölgelerinde depremler meydana geldi. Saat 15.16'da yaşanan ilk depremin şiddeti 2,6 olarak belirlendi. Değirmendere'de saat 15.42'de yaşanan ikinci depremin şiddeti ise 2.8 olarak açıklandı. Bir saat içinde bölgede yaşanan ve 2.0 şiddetinde olan 16.07'deki son depremin merkez üssü ise Kayalarreşitbey Mahallesi olarak kaydedildi.

Her gün sallanıyor

Öte yandan bölgede 17 Nisan Pazartesi günü de bir deprem kaydedildiği görüldü. Sakarya'nın Erenler ilçesinin Değirmendere mevkiinde yaşanan sarsıntının büyüklüğü ise 2.2 olarak açıklandı.

Sakarya'nın merkezinden ve farklı ilçelerinde de hissedilen deprem vatandaşlarda panik yarattı. Şimdi bölgede yaşayanlar Sakarya'daki sismik hareketliliğin devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *