Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Genel Naci Görür’den Çanakkale Ayvacık depremi yorumu! 27 Ekim Pazar

Naci Görür’den Çanakkale Ayvacık depremi yorumu! 27 Ekim Pazar

Deprem uzmanı Naci Görür, Çanakkale’de 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 17.56'da meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Hediye Tarakçı
Okunma Süresi: 2 dk

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi 27 Ekim Pazar günü saat 17.56’da 4.3 şiddetindeki depremle sarsıldı. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen deprem bölgede büyük panik yaratırken, deprem uzmanlarından sarsıntıya ilişkin ilk değerlendirmeler gelmeye başladı. Peki Naci Görür, Ayvacık depremine ilişkin neler söyledi? İşte yanıtı…

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün Çanakkale’de meydana gelen depremi yorumladı. Sarsıntının KAF zonu ile ilgili olduğunu belirten Görür, Ayvacık depreminin Edremit Körfezini sınırlayan fay üzerinde meydana geldiğini belirtti.

Görür’ün konuya dair paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Yaklaşık 1 s önce Edremit Körfezinde, Midilli Adası’nın kuzeyinde 4,3 deprem oldu. Bu deprem körfezi kuzeyden sınırlayan fayla, muhtemele aynı sisteme bağlı fay zonunda oldu. Bu zon aynı zamanda KAF ile ilgili, sevgiyle.”

Çanakkale depreminin ardından bölgede olumsuz bir durum tespit edilmedi

Ne olmuştu?

27 Ekim 2024 Pazar günü saat 17.56’da Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. AFAD depremin 9,02 km derinlikte yaşandığını belirtirken bölgeden herhangi bir olumsuzluk haberi gelmemişti. Deprem bölge halkında kısa süreli panik yaratmış, Çanakkale Valisi Ömer Toraman da sarsıntının ardından tarama çalışmalarına başladıklarını duyurmuştu. Toroman’ın Ayvacık depremine ilişkin kişisel sosyal medya hesabından yaptığı yazılı paylaşımda şu ifadeler yer almıştı: "Ege Denizi’nde meydana gelen deprem ile alakalı olarak ilgili birimlerimize şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar intikal etmemiştir. Tarama faaliyetlerimiz, takibimiz devam etmektedir"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *