Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Ayşe Arman'dan İETT'nin kadın yolcuları istedikleri yerde indirme uygulamasına hem takdir hem eleştiri

Ayşe Arman'dan İETT'nin kadın yolcuları istedikleri yerde indirme uygulamasına hem takdir hem eleştiri

Gazeteci Ayşe Arman, İETT'nin kadın yolculara özel hayata geçirdiği istedikleri yerde indirme uygulamasına hem eleştiri hem de takdir geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

İETT Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği ve bugün yeniden gündeme gelen kadın yolculara İETT otobüslerinde saat 22:00'dan sonra istedikleri yerde durak şartı aranmadan güzergah üzerinde indirme uygulamasına Gazeteci Ayşe Arman'dan hem takdir hem de eleştiri geldi.

Arman sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla İETT'nin kadın yolcular için hayata geçirdiği bu uygulamasına "Kendimi hem iyi hem de garip hissettirdi" ifadelerini kullandı.

Sokaklar güvensiz, iş toplu taşıma ile bitmiyor!

Gazeteci Ayşe Arman, yaptığı paylaşımda İETT'nin kadın yolcular için hayata geçirdiği bu uygulamayı "Kadın dostu bir şehre yakışan bi adım olmuş" diyerek takdir ederken diğer yandan kadınların akşam saatlerinde sokakta korkarak ilerlediğini hatırlattı.

Arman, kadınların yaşadığı tedirginlikleri ise şu sözleri ile ifade etti. "Sokaklarda güvensiz hissediyoruz. Hep tetikteyiz. Yani toplu taşımayla bitmiyor yani iş, inince başlıyor hatta.. Bu ülkede kadın olmak ne zor be kardeşim."

Ayşe Arman'ın bu paylaşımı binlerce beğeni ve yorum alırken, kadınlardan Arman'ın sözlerine destek geldi.

10110775-9b8e-4127-a34d-f60ec728810a.jpg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *