Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem “Neyse biz işimize dönelim” diyen Kılıçdaroğlu açıkladı: Kadınlara altın hesabı geliyor!

“Neyse biz işimize dönelim” diyen Kılıçdaroğlu açıkladı: Kadınlara altın hesabı geliyor!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni projesinin detaylarını anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Cansev Temuçin - Sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak Ev Hanımlarına Aile Destek Sigortaları ödemelerinde tanınacak ayrıcalıkları açıkladı.

Twitter hesabından “Neyse biz işimize dönelim” başlığı ile bir duyuru ve video paylaşayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ev Hanımları’na Aile Destek Sigortalarını öderken, faiz hassasiyeti olanlara, Katılım Bankası seçeneği vereceğiz. Katılım altın hesapları açtıracağız ve ödeme bu hesaplara yapılacak. Gençler bunu annelerinize anlatmamız için yardımınızı rica ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Açıklama ile beraber yayınladığı iki dakikalık videoda da projenin detaylarına değinen Kılıçdaroğlu, katılım bankası ile çalışmak isteyen kadınlar için altın hesapları açacaklarını belirtti. En değer verdiği projesinin “Aile Destek Sigortası” olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, faiz hassasiyeti olanlar için böyle bir çözüm yolu sunacaklarını ifade etti. 

Gelirler asgari ücrete tamamlanacak

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yayınladığı videosunda projeye dair şu detayları aktardı: "Sevgili kadınlar, sevgili ev hanımları... Benim en çok değer verdiğim projem Aile Destek Sigortası'dır. Bu benim hayatımın en önemli projesidir. Hatta bu ülkeye miras olarak bırakmak istediğim şey için yegane şeydir. Aile Destek Sigortası, geliri asgari ücretin altında olan veya hiç geliri olmayan ailelerin gelirini asgari ücrete tamamlamaktır. Bu sigorta, kişinin doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamını sosyal güvence altına almak demektir. Zor bir şey değil, dünyada pek çok ülkede uygulanıyor.

Yoksulluk afişe edilmeyecek

Her aileye asgari ücret garantisi verirseniz, ailede mutluğu ve bereketi sağlarsınız. Ben bunu yapacağım. İnsan onuruna yaraşır şekilde yapacağım. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğim. Sözüm söz. Hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek.

Paralar, ev kadınlarının hesabına yatacak

Ama benim bir amacım daha var. Ev kadınını güvenceye almak. O yüzden bu parayı kadınların banka hesabına yatıracağım. Ayrıca biliyorum ki, ev hanımlarının önemli bir kısmında katılım bankası hassasiyeti var. Eğer bu kaygı onlarınsa, benim de kaygımdır. Katılım bankalarıyla anlaşacağız, altın hesaplarıyla açtıracağız, Aile Destek Sigortası'nı altın olarak ev kadınlarının hesabına yatıracağız. Bu altın hesapları kadının zırhı olacak. Tek bir yurttaşımız bile ele güne muhtaç olmayacak, sosyal devletin koruması altında olacak."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *