Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Genel Acil Servis 29 Ekim Hizmet Veriyor Mu? 28 Ekim Yarım Gün Tatil, Hastane Açık Mı?

Acil Servis 29 Ekim Hizmet Veriyor Mu? 28 Ekim Yarım Gün Tatil, Hastane Açık Mı?

28 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Bayramı kapsamında 1,5 gün resmi tatil uygulanıyor. Bu nedenle, vatandaşlar özellikle sağlık hizmetleriyle ilgili detayları merak ediyor. 28 Ekim Pazartesi günü hastanelerin ve sağlık ocaklarının (Aile Sağlığı Merkezleri) öğleden sonra tatil olup olmadığını, 29 Ekim Salı günü ise acil servislerin hizmet verip vermediğini öğrenmek isteyenler için tüm ayrıntılar bu haberde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

28 Ekim Pazartesi Hastaneler ve Sağlık Ocakları Saat Kaça Kadar Açık?

28 Ekim günü sağlık ocakları ve hastaneler öğlene kadar hizmet verecek. Sabah saatlerinde poliklinik ve diğer tıbbi hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, saat 12.30’a kadar bu hizmetleri alabilecek. Ancak saat 12.30'dan sonra resmi tatil başlaması nedeniyle hastanelerin poliklinik hizmetleri son bulacak ve sağlık ocakları kapanacak. Bu kapsamda, öğleden sonra planlanan sağlık işlemlerinin bir sonraki güne ertelenmesi gerekecek.

29 Ekim Salı Günü Acil Servisler Açık mı?

29 Ekim Salı günü resmi tatil olmasına rağmen hastanelerin acil servisleri her zamanki gibi hizmet vermeye devam edecek. Acil servisler, 7/24 hizmet sunarak vatandaşların acil sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik faaliyet gösterecek. Diğer yandan, poliklinik ve rutin hizmetler 29 Ekim günü kapalı olacak.

Özetle: 28 ve 29 Ekim Sağlık Hizmetleri

  • 28 Ekim Pazartesi: Sağlık ocakları ve hastaneler sabah saatlerinden itibaren saat 12.30’a kadar açık olacak. Öğleden sonra poliklinik ve diğer sağlık hizmetleri kapalı.
  • 29 Ekim Salı: Sadece acil servisler hizmet vermeye devam edecek, poliklinik ve diğer sağlık birimleri kapalı olacak.

Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle sağlık merkezlerinin çalışma saatlerine dikkat etmek önem taşıyor. Acil durumlarda, hastanelerin acil servisleri 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim boyunca vatandaşlara hizmet sunmaya devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *