Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu: Gelecek için kritik bir adım

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu: Gelecek için kritik bir adım

Silivri Belediyesi, “İklim Değişikliğine Uyum İçin Tarımda Yenilikçi Bir Mesleki Eğitim Perspektifi” projesinin kapanış lansmanını düzenledi. Etkinlikte konuşan Silivri Belediye Başkanı, projenin yalnızca tarımın geleceği değil, toplum ve çocukların geleceği açısından da kritik bir adım olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

MÜGE CESUR- Silivri Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda "İklim Değişikliğine Uyum İçin Tarımda Yenilikçi Bir Mesleki Eğitim Perspektifi" projesinin kapanış lansmanı gerçekleştirildi. Etkinliğe, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Ahmet Atalık, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, Çatalca Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Çalışkan ve ekibi, Silivri Kent Konseyi Başkanı Nursel Erel, KAGİD tarım komisyonu üyeleri, meclis üyeleri ve tarım lisesi öğrencileri gibi birçok katılımcı yer aldı.

Çiftçiler için az verim demek

Başkan Balcıoğlu, iklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sıcaklık artışlarının tarımsal üretimi azalttığını ve gıda güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. Bilim insanlarının, sera gazı emisyonlarının azaltılmaması durumunda önümüzdeki yüzyılda sıcaklıkların 1 ila 6 santigrat derece artabileceğini hatırlatarak, bu durumun çiftçiler için daha az verim anlamına geldiğini dile getirdi. Silivri Belediyesi’nin hedeflerinden bahseden Başkan Balcıoğlu, çiftçileri ve tarım öğrencilerini zorlu koşullara hazırlamak ve iklim değişikliğine uyum sağlamalarına yardımcı olmanın amaçları arasında yer aldığını belirtti. Proje kapsamında ele alınan konulara değinen Başkan Balcıoğlu, “Proje boyunca iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı nasıl önlemler alabileceğimizi, tarımsal su yönetiminde nasıl daha verimli olabileceğimizi ve tarımsal hava durumu bilgisi gibi hayati konuları ele aldık. Bu proje ile yalnızca bugünün değil, yarının çiftçilerine de destek olmayı hedefledik” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *