Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Taksiciler, TUSAŞ'ta şehit olan meslektaşları için konvoylu eylem yaptı

Taksiciler, TUSAŞ'ta şehit olan meslektaşları için konvoylu eylem yaptı

İstanbul'da bir araya gelen taksi şoförleri, TUSAŞ'ta şehit olan Murat Arslan için konvoylu eylem gerçekleştirdi. Eylemde teröre lanet sloganları atıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Yakup Tezcan
Okunma Süresi: 2 dk

23 Ekim 2024 Çarşamba günü Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerinde terör saldırısı meydana gelmişti. Yaşanan saldırıda 5 vatandaşımız şehit olmuştu. Ülke gündeminde saldırının izleri hala devam ederken, şehitler arasında olan taksici Murat Arslan için İstanbul'da taksi şoförleri eylem düzenledi.


Taksicilerden İstanbul'da konvoylu eylem


Ankara'da yaşanan hain saldırının ardından İstanbul'da bulunan taksi şoförleri hayatını kaybeden meslektaşları için Şişli'den başlayarak Yenikapı Etkinlik Alanı'na kadar konvoylu eylem yaptı. Taksiciler yaşanan olayda saldırıyı protesto ederken Türk Bayrakları'nı araçlarına asarak sloganlarla terörü protesto etti.

Ölürüm Türkiye'm diyerek terörü lanetlediler

Yüzlerce taksi şoförü akşam saatlerinde bir araya gelerek başlattıkları konvoylu eylemde İstanbul trafiğinde "Ölürüm Türkiyem" türküsüyle cadde ve sokaklarda ilerledi. Sürücüler şehit meslektaşları Murat Arslan'ın rahmetle anarken terör bir kez daha lanetlendi.


 

İstanbul'daki taksiciler terörü lanetleyen bir konvoy düzenledi

 

Teröristlerin kimlikleri belirlendi


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısında 3 teröristin kimlikleri belirlenmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan bilgiye göre teröristlerin PKK terör örgütü üyesi oldukları kesinleşmişti. TUSAŞ'a yönelik düzenlenen hain saldırıda teröristlerin Mine Sivjin Alçiçek, Rojger kod adlı Ali Örek  oldukları açıklandı. Saldırının önceden planlandığı ve teröristlerin Suriye üzerinden Türkiye'ye ulaştıkları belirtildi.


Soruşturma devam ediyor

TUSAŞ'ta 5 kişinin şehit olduğu 22 kişinin ise yaralandığı terör saldırısında Ankara'da geniş çaplı güvenli önlemleri artırılmış ve soruşturma başlatılmıştı. Titizlikle yürütülen soruşturmanın devamında Suriye'de devam eden operasyonlar çerçevesinde terör unsurları tek tek imha edilmeye devam ediyor.

Bugün 14 kişinin hastaneden taburcu edildiği öğrenilirken teröristler İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiye göre etkisiz hale getirildiği öğrenildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *