Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Spor Mauro Icardi kaç gol atarsa Hagi’nin rekorunu kırıyor?

Mauro Icardi kaç gol atarsa Hagi’nin rekorunu kırıyor?

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi takımdaki rekorları alt üst etmeye devam ediyor. Peki Icardi kaç gol daha atarsa Gheorghe Hagi’yi geçerek rekor kıracak? İşte yanıtı…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Sarı-kırmızılı taraftarların gözdesi, takımın değişmez forveti Mauro Icardi gollerini konuşturmaya devam ediyor. Süper Lig ve Avrupa Ligi maçlarında rakip takımın ağlarını havalandırarak Galatasaraylıları sevindiren Icardi’nin bu başarısı birçok rekoru da beraberinde getiriyor. 2023-2024 sezonunu gol kralı olarak kapatan Mauro Icardi, Galatasaray’ın en çok gol atan yabancı futbolcuları sıralamasında da yükselişini sürdürüyor.

Icardi rekorları kırarak ilerliyor!


Icardi’nin fileleri havalandırdığı her maçta büyük heyecan yaşayan sarı-kırmızılı taraftarlar da Arjantinli yıldızın yeni rekorlarını dört gözle beklemeye başladı. Özellikle Icardi’nin Galatasaray’ın en çok gol atan yabancı futbolcusu olan Rumen yıldız Hagi’nin gol sayısına yaklaşıp yaklaşmadığı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Peki Icardi şimdiye kadar kaç gol attı, kaçıncı sırada, ilk sıradaki Hagi’yi geçmesi için kaç gol atması gerekiyor?

icardi-gol.jpg
Icardi, Hagi'nin rekorunu kırmak istiyor


Mauro Icardi kaç gol attı?

Mauro Icardi daha önce Hagi’nin derbilerde attığı gol sayısını geçerek bir rekor kırmıştı. Icardi’nin bir sonraki hedefi ise Galatasaray’ın en çok gol atan yabancı futbolcusu olmak. Son olarak 51 gollü Bafetimbi Gomis’i geride bırakan Icardi’nin şu ana kadar sarı-kırmızılı formayla attığı gol sayısı 60. Arjantinli golcünün hedefine ulaşması için önünde geçmesi gereken iki isim bulunuyor.

gomis.webp
Arjantinli yıldız son olarak Gomis'in attığı gol sayısını geçti

Mauro Icardi’nin rekor için kaç gol atması gerekiyor?

Galatasaray’da rekorları kıra kıra ilerleyen Mauro Icardi, bir gol daha atarsa Cimbom tarihinin en çok gol atan ikinci futbolcusu olan Milan Baros’u yakalayacak. Galatasaray tarihinin öne çıkan forvetlerinden olan Çek Baros, sarı-kırmızılı forma ile toplam 61 gole imza atmıştı. Icardi’nin Baros’u geçmesi durumunda ise önünde tek bir isim kalıyor.

baros-hagi.webp
Icardi'nin önündeki iki isim Baros ve Hagi.

Icardi’nin Hagi’yi geçmesi için kaç gole ihtiyacı var?

Galatasaray tarihinin en çok gol atan yabancı futbolcusu Romanya’nın efsane topçusu Gheorghe Hagi’den başkası değil. Hagi, sarı-kırmızılı takımda oynadığı yıllar içerisinde çıktığı 192 maçta fileleri 72 kez havalandırmıştı. Bu durumda, Mauro Icardi’nin Hagi’yi geçmesi için atması gereken 12 gol daha bulunuyor. Süper Lig’in 10., Avrupa Ligi’nin henüz 3. haftasına girilirken, Arjantinli yıldızın bu rekoru kırıp kıramayacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Mauro Icardi gol sayısında Galatasaray tarihinde kaçıncı sırada?

Öte yandan Mauro Icardi attığı gollerle adını Galatasaray’ın en golcüleri listesinde de üst sıralara taşıyor. Yalnızca yabancı oyuncular sıralamasında değil Galatasaray tarihinin en golcü futbolcuları listesinde de Icardi üst sıralara doğru tırmanışını sürdürüyor. Golcü, geçtiğimiz hafta Antalyaspor karşısında bulduğu 2 golle, 59 gollü Selçuk İnan’ı geride bıraktı. Böylece 60 gol sayısına ulaşan Icardi, Galatasaray tarihinin en golcü 10. futbolcusu oldu. Arjantinli süper yıldızın bu sezon da 20 gol barajını aşması halinde golcüler listesinin beşinci sırasına yerleşmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *