Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Spor Galatasaray’da Yunus Akgün kaç maç ceza alır, hangi maddeden PFDK’ya sevk edildi, ne paylaştı, Beşiktaş maçında oynayacak mı?

Galatasaray’da Yunus Akgün kaç maç ceza alır, hangi maddeden PFDK’ya sevk edildi, ne paylaştı, Beşiktaş maçında oynayacak mı?

Antalyaspor maçının ardından yaptığı bir paylaşım nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün kaç maç ceza alacak, derbide sahada olacak mı?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Son dönemlerde başarılı grafiği ile dikkat çeken Yunus Akgün, Beşiktaş derbisinde cezalı olabilir. Geçtiğimiz hafta Trendyol Süper Lig’de oynadıkları ve galibiyetle sonuçlanan Antalyaspor maçının ardından kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşım Yunus Akgün’ün başına dert açtı. Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Akgün, paylaşımının hakaret içerdiği gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi. Peki Yunus Akgün ne paylaştı, hangi maddeden sevk edildi, kaç maç ceza alır, Beşiktaş maçında oynayacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Yunus Akgün neden PFDK’ya sevk edildi?

Galatasaray’ın son dönemde en çok çıkış yapan oyuncuları arasında yer alan milli futbolcu Yunus Akgün, Antalyaspor galibiyetinin ardından Instagram hesabından şarkılı bir paylaşım yaptı. Akgün’ün paylaştığı şarkıda önümüzdeki hafta karşı karşıya gelecekleri rakipleri Beşiktaş’a hakaret içeren sözler geçmesi üzerine siyah-beyazlı taraftarlar çılgına döndü. Yaşanan gelişmelerin ardından Yunus Akgün PFDK’ya sevk edildi.

Yunus Akgün hangi maddeden PFDK’ya sevk edildi?

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 22 Ekim Salı günü kurula yapılan sevkleri açıkladı. Sevklerinin arasında Galatasaraylı Yunus Akgün’ün isminin de geçtiği görülürken, milli futbolcu 41. maddeden “hakaret” gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi.

yunus-akgun-1.jpeg
Yunus Akgün'e verilecek ceza merakla bekleniyor

PFDK 41. madde ne demek, neyi kapsıyor, içeriği ne?

Yunus Akgün’ün 41. maddeden PFDK’ya sevkinin ardından başta sarı-kırmızılı taraftarlar olmak üzere birçok kişi bu maddenin içeriğini araştırmaya başladı. PFDK’nın 41. maddesinde şu ifadeler yer alıyor: “TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan ve basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren; (a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası…”


Yunus Akgün Beşiktaş derbisinde oynayacak mı, kaç maç ceza alacak?

Instagram hesabından yaptığı paylaşımın “hakaret” içerdiği iddiasıyla 41. maddeden PFDK’ya sevk edilen Yunus Akgün’ün durumu belirsizliğini koruyor. PFDK kararları açıklandığında Akgün, ilgili maddede belirtilen 3 ile 7 maç aralığında bir ceza alırsa 28 Ekim Pazartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

PFDK’nın Yunus Akgün’ün sevkine ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: “GALATASARAY A.Ş. Kulübü futbolcusu YUNUS AKGÜN'ün aynı müsabaka sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımda yer alan "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 22.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *