Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Spor Alperen Şengün’den Houston Rockets ile rekor imza! Alperen Şengün kaç para kazanacak?

Alperen Şengün’den Houston Rockets ile rekor imza! Alperen Şengün kaç para kazanacak?

NBA’da forma giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, Türk spor tarihine geçen bir bedelle Houston Rockets ile olan sözleşmesini uzattı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Geçtiğimiz sezon NBA’de gösterdiği başarılı performansla adından söz ettiren Alperen Şengün takımıyla sözleşme uzattı. ABD’de Houston Rockets takımında forma giyen Türk basketbolcu Alperen Şengün’den tarihi imza! Milli basketbolcu Şengün, Houston ile olan sözleşmesini rekor bir bedelle 5 yıl daha uzattı. Peki Alperen Şengün kaç yıllık sözleşme imzaladı, kaç para kazanacak, sözleşme maddeleri neler? İşte yanıtlar…

Alperen Şengün kaç yıllık imza attı, kaç para alacak?

Alperen Şengün, dün NBA’da forma giydiği Houston Rockets ile yeni sözleşme imzaladı. Beş yıllığına takımda kalmaya devam edecek olan Şengün, toplam 185 milyon dolar kazanacak.

Alperen Şengün Türk spor tarihine geçti!

Milli basketbolcu Alperen Şengün takımı ile 185 milyon dolarlık sözleşmeye imza atmasının ardından Türk spor tarihinde en yüksek bedelle sözleşme imzalayan isim unvanını eline geçirdi.

Sözleşmede dikkat çeken madde!

Alperen Şengün’ün Houston Rockets ile imzaladığı beş yıllık sözleşmenin detayları da belli olmaya başladı. Buna göre Şengün, kontratının son yılında opsiyonlu olarak oynayacak.

alperen-sengun.jpg
Alperen Şengün 5 yıllığına Houston ile kontrat imzaladı

Alperen Şengün kimdir, kaç yaşında?

25 Temmuz 2002 tarihinde dünyaya gelen Alperen Şengün henüz 22 yaşındadır. A Milli Basketbol Takımı’nda da forma giyen Şengün NBA'de Houston Rockets takımında oynamaktadır.

Alperen Şengün kariyeri

Aslen Giresunlu olan Alperen Şengün, basketbol kariyerine Türkiye’de Banvit Basketbol Kulübü’nde başladı. Genç takımlardaki başarılı performansı ona A takıma yükselme şansı verdi. Şengün, 2020-2021 sezonunda Beşiktaş’a takımına transfer oldu. Burada gösterdiği performansla Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde adını duyurdu.

Türk ligi MVP’si oldu

2020-2021 sezonunda Türkiye Basketbol Süper Ligi MVP'si (En Değerli Oyuncu) seçildi. Bu başarı, onun NBA scoutlarının dikkatini çekmesini sağladı. O sezonu 19.2 sayı, 9.4 ribaund, 2.5 asist ve 1.7 blok ortalamalarıyla tamamladı.

Alperen Şengün NBA kariyeri

2021 NBA Draft’ında 16. sıradan Houston Rockets tarafından seçildi ve NBA kariyerine adım attı. Draft gecesi Houston Rockets, Oklahoma City Thunder'dan Alperen Şengün'ü takas yoluyla kadrosuna kattı. NBA'deki ilk sezonunda (2021-2022) hem Houston Rockets için önemli bir genç yetenek olduğunu kanıtladı hem de ligdeki uzun oyuncular arasında fark yarattı. NBA’deki ilk sezonunda ortalama 9.6 sayı, 5.5 ribaund ve 2.6 asistle oynadı. Yüksek basketbol IQ’su, saha görüşü ve pas yetenekleri, onun klasik pivotlardan farklı olarak modern basketbol sistemine ne kadar uygun olduğunu gösterdi.

Alperen Şengün oyun tarzı

Alperen Şengün, uzun boyuna rağmen oldukça iyi bir pasör olarak dikkat çeker. Takım arkadaşlarına yaptığı asistlerle oyunu yönlendirebilme yeteneğine sahiptir. Rakip savunma oyuncularını sırtı dönük oyunlarda etkili bir şekilde geçebilme yeteneğiyle bilinir. Hem savunma hem de hücum ribaundlarında etkin bir oyuncudur. Sahada doğru kararlar alabilmesi ve oyunu okuyabilmesi, onu modern basketbolun önemli parçalarından biri haline getirmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *