Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Manşet Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muhtarlar Günü'ndeki buluşmasında 11 muhtara ambargo uygulandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muhtarlar Günü'ndeki buluşmasında 11 muhtara ambargo uygulandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Şişli'de bir otelde muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan'ın muhtar buluşmasında 11 muhtarın katılımının engellendiği belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Şişli'de bir otelde muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan'ın muhtar buluşmasında 11 muhtarın katılımının engellendiği belirtildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, programa katılımı engellenen muhtarlardan 4'ünün kadın olduğunu ifade etti.


LİSTEDE İSMİNİZ YOK DENİLEREK PROGRAMA GELMEMELERİ İSTENDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli'de bir otelde İstanbul'da görev yapan 950 muhtarla bir araya geldi. 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen buluşmaya 11 muhtarın katılımının engellendiği ileri sürüldü. Katılımı engellenen muhtarlardan 2'sinin Avcılar, birinin ise Esenyurt'ta görev yaptığı belirtildi. Adı geçen 11 muhtarın İstanbul Valiliği tarafından arandığı, listede isimlerinin olmadığının beyan edildiği ve programa katılmamaları yönünde uyarıldığı ifade edildi. Damga'ya konuşan bir muhtar federasyonu başkanı ise bazı muhtarların programa katılmadığını doğrulayarak, “Nedenini araştırıyoruz. Gerekli araştırmayı yaptıktan sonra açıklama yapacağız” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR ARASINDA BİLE AYIRIM YAPMAKTAN GERİ DURMUYORLAR

Konu hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ise İstanbul Muhtarlar Buluşması'na bazı muhtarların alınmadığını ifade ederek, “Küçükçekmece'de engellenen muhtarlar, en kalabalık mahallelerin muhtarları. Engellenen muhtarlardan 4'ü kadın" ifadelerini kullandı. Küçükçekmece Kaymakamlığının toplantıya katılımı zorunlu tuttuğunu belirten Karabat, “Yoklama alınacağı belirtiliyor. Toplantıya saatler kala kaymakamlık, 'sayı azaltma' bahanesiyle bazı muhtarları 'sakıncalı' görerek toplantıya katılmalarını engelliyor. Lafa gelince milli irade diyenler binlerce kişinin temsilcisi muhtarlarımız arasında bile ayırımcılık yapmaktan geri durmuyor” diye konuştu.

BÜTÜN KAPILAR MUHTARLARA AÇIK!

İstanbul Muhtarlar Buluşmasında konuşma Recep Tayyip Erdoğan, “Sizinle olan yakın muhabbetimizin elbette başka sonuçları da oldu. Daha önce muhtar deyince burun kıvıranlar oluyordu. Yaptığınız işin gerçek değerini anlamaya başladılar. Bütün kurumlarımızın kapısı muhtarlarımıza açıktır” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *