Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Kadıköy Belediyesi’nde grev var!

Kadıköy Belediyesi’nde grev var!

Kadıköy Belediyesi işçileri toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı. Kurum binasına grev kararı asıldı!

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Berrin Yeşiltepe
Okunma Süresi: 4 dk

İstanbul’da bulunan Kadıköy Belediyesi’nde işçiler grevde! Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık üzerine belediye DİSK ve Genel-İş sendikalarına bağlı işçiler iş bıraktı.

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa’da bulunan binası önünde toplanan sendika temsilcileri ve işçiler grev kararı aldıklarını açıklayarak ilgili kararı belediyenin kapısına astı. Sendika temsilcileri, şartlarının kabul edilmemesi halinde 19 Kasım günü tüm işçilerin grev yapacağını da açıkladı.

4 aydır süren görüşmelerden sonuç çıkmadı

DİSK / Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu şube tarafından yapılan grev açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bizler Kadıköy Belediyesi işçileri ve temsilcisi DİSK / Genel-İş İstanbul Anadolu  Yakası 1 No’lu şube olarak, işveren Kadıköy Belediyesi iştirak şirketi KASDAŞ ve  temsilcisi Sosyal Demokrat Kamu İş Verenleri Sendikası (SODEMSEN) ile dört ayı  aşkın süredir Toplu İş Sözleşmesi masasında mücadele veriyoruz. Ancak ağır vergi yükleri ve yüksek enflasyon karşısında belimizin iyice büküldüğü bu dönemde bizlere  komik bile denemeyecek ücret teklifleriyle geldikleri için artık bu mücadelemizi iş  yerlerimize, sokaklara, meydanlara taşıyoruz.

24 bin TL’lik maaşa isyan!

Ekim 2024 itibariyle açlık sınırının 21 bin TL’ye, yoksulluk sınırının ise 71 bin TL’ye  dayandığı bir dönemde Kadıköy Belediyesi’nde çalışan bir büro personeli tüm yan  haklar ve yol ücreti eklenerek ancak 24 bin TL, çocuklarınızı emanet ettiğiniz bir  öğretmen sadece 25 bin TL maaş alıyor. Hafta sonu nüfusu 7 milyonu bulan  Kadıköy’ü temiz tutmaya çalışan bir temizlik işçisi, evine çocuklarına vakit  ayırmadan, izin yapmadan, ayın 30 günü çalışarak gelirini ancak 32 bin TL’ye  yükseltebiliyor.

“İşçiler kirasını ödeyemiyor”

Kadıköy Belediyesi işçileri, kirasını ödeyemiyor, öğle yemeğini bir lokantada  yiyemiyor; bir aylık yemek ücreti bir haftalık market alışverişinde eriyip gidiyor!  Yüksek kiralar nedeniyle Kadıköy Belediyesi işçileri artık Kadıköy’de yaşayamıyor!

“Seçimden önce verilen sözler tutulmadı”

Yerel seçim öncesi Kadıköy’de belediye emekçilerinin ücretlerinin iyileştirileceğine  dair söz verenler, kazandıktan sonra bu sözlerini unuttu! İşçilerin, maaşlarında bir  düzenleme yapılması için talep ettiği ek protokol, söz verildiği halde yapılmadı.  Kadıköy Belediyesi işçilerinin maaşları tüm belediyeler arasında en düşük maaşla  tarihe kara bir leke olarak geçti!

“Özgür Özel’in de dediği gibi…”

AKP- MHP iktidarının yarattığı derin ekonomik krizle milyonlarca insan yaşam savaşı  veriyor! CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de dediği gibi bu ülkede çocuklar yatağa  aç giriyor; emekçi yığınlar giderek yoksullaşıyor, yoksulluk yok edilmiyor yönetilmeye çalışılıyor. Peki CHP’li belediyelerde durum farklı mı? Sayın Özel daha  birkaç gün önce yaptığı konuşmada asgari ücret 30 bin liraya yükseltilmeli derken  Kadıköy Belediyesi işçileri açlık sınırındaki ücretlerle geçinmeye zorlanıyor. İki yılı  bağlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ise yüzde 19,30’luk zam teklifleriyle  mücadele etmek zorunda bırakılıyor. Sizlere soruyoruz, bu hangi aklın ürünü, hangi  vicdanın kabulüdür?


“KRİZİN FATURASINI İŞÇİ SINIFI ÖDEMEYECEK!”


ARTIK YETER! BIÇAK KEMİĞİ DELDİ GEÇTİ! İşverenin irade kırma oyunlarını görüyor,  işçinin geleceğini ipotek altına alma çabasındaki vasat tekliflerini kabul etmiyoruz! Bugün  işyerimiz olan belediye binasına GREV UYGULAMA KARARIMIZI asıyoruz! Ve buradan, her gün emeğimizi verdiğimiz bu alandan Kadıköy Belediyesi yönetimine son  uyarımızı yapıyoruz: Derhal insanca yaşayabileceğimiz ücret teklifleriyle masaya gelin!  Bizim muhatabımız sizlersiniz. İki yılda bir Ankara’daki masalarından kalkıp bizlerin Toplu  İş Sözleşmesi masasına oturan, belediye işçisinin neler çektiğinden haberi bile olmayan,  adındaki sosyal demokrasiden çok uzak SODEMSEN’i işçinin karşısına çıkarmayın! Aksi  takdirde 19 Kasım’da tüm Kadıköy işçisi bütün örgütlü gücüyle GREV’de olacak ve bu yolda  kazanana kadar mücadele edecek!

Kadıköy Belediyesi işçileri grev kararını kurum binasına astı

“Talebimiz net: İNSANCA YAŞAYABİLECEK BİR ÜCRET!”

Tarafımız belli: BÜTÇEDEN İŞÇİYE EMEKÇİYE ADİL VE GERÇEK BİR PAYLAŞIM! 
Buradan, hak mücadelesi için alanlarda olan tüm işçi sınıfını ve toplu iş sözleşmesi sürecinde  GREV’e doğru yürüyen tüm belediye işçilerini selamlıyoruz. İstanbul’da Kartal, Ataşehir,  Maltepe, Beşiktaş ve Sarıyer Belediyelerindeki tüm işçi arkadaşlarımızla bu mücadelede el  ele, kol kola, yan yana yürüyeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *