Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Bakanlık duyurdu: Merakla beklenen tünel ve bağlantı yolu bugün açılıyor!

Bakanlık duyurdu: Merakla beklenen tünel ve bağlantı yolu bugün açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, merakla beklenen Aşık Şenlik Tüneli'nin ve bağlantı yolunun bugün açılacağının müjdesini verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından merakla beklenen Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu'nun bugün hizmete gireceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada merakla yapımının bitmesi beklenen Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu'nun bugün (24 Ekim 2024 Perşembe günü) hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

Bakan Uraloğlu açıklamasında; "Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu'nu 16,3 kilometre uzunlukta inşa ettik ve güzergah üzerinde yer alan 2 bin 159 rakımlı Mozeret Geçidi, çift tüp olarak inşa ettiğimiz Aşık Şenlik Tüneli ile geçilecek. 2 bin 308 metre uzunluğundaki Aşık Şenlik Tüneli mevcut güzergah ile birlikte 4 kilometre kısalacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA


Mozeret Geçidi'ndeki sıkıntı ortadan kalkıyor!

Bakan Uraloğlu'nun yazılı açıklamasında; "Kış mevsiminde geçişinde sorunlar yaşanan Mozeret Geçidi'nin, Aşık Şenlik Tüneli ile Bağlantı Yolu'nda başlatılan çalışma ile tamamlandığı ve güzergahla entegre olacağına vurgu yaparak Türkiye-Gürcistan arasındaki Aktaş Sınır Kapısına erişim sağlayacağını belirtti. Uraloğlu ayrıca Ardahan ve Kars illerinin ayrımında kalan Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu'nun 16,3 km uzunluktaki bitümlü bölünmüş yol standartında inşaa edildiğini açıklandı.


Mozeret Geçidi, Aşık Şenlik Tüneli ile geçilecek

Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarına ek olarak 2 bin 159 rakımlı olan Mozeret Geçidi'nin çift tüplü olarak inşaa edilen Aşık Şenlik Tüneli ile geçileceğini belirtti. Güzergah üzerinde olan Çıldır Köprüsü ve 6 hemzemin kavşak inşaatının tamamlanmasıyla tünelde 14 adet keskin virajın ortadan kaldırıldığı duyuruldu.

 

Kaynak: DHA

Gürcistan'a yüksek standartlı ulaşım sağlanacak


Bakan Uraloğlu, inşa edilen Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu ile Aktaş Sınır Kapısına ve Gürcistan'a yüksek standartlı ulaşım sağladıklarını vurgulayarak, "Aşık Şenlik Tüneli ile ağır kış şartlarının yaşandığı Mozeret Geçidi'ndeki keskin virajları ve rampaları ortadan kaldırdık. Yol kotunu 209 metre aşağıya alarak sürücülerin yaşadığı problemleri asgari düzeye indirerek trafik güvenliğini üst seviyeye taşıdık" dedi.

Çıldır-Aktaş Bağlantı yolu ve Aşık Şenlik Tüneli ile mevcut güzergahın 4 kilometre kısalacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Seyahat süresi ise 35 dakikadan 10 dakikaya düşecek. Proje ile zamandan 84,2 milyon lira, akaryakıttan 29,3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 113,5 milyon lira tasarruf edeceğiz. Karbon emisyonunu ise 2 bin 42 ton azaltmış olacağız. Kesintisiz bölünmüş yol projemiz ülkemizin uluslararası ticaret hacmini artıracak ve ekonomiye katkı sunacak" değerlendirmesinde bulundu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *