Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara

Ak Parti'de olup bitenler ve olacaklar

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Ak Parti'de olup bitenler ve olacaklar

Daha önceki bir makalemde Ak Partide olanlara değinerek, Trabzon İl Başkanlığına adaylık açıklaması yapan Metin Kaya’nın kongre öncesi gözaltına alındığını, Konya da adaylık için başvuran Müşerref Özden’in adaylığının divan başkanlığında kabul edilmediğini, Beyoğlu kongresinde merkez adayı Enes Özkan’ın diğer aday Necdet Bekçi karşısında kazanamayacağı anlaşılınca kongrenin iptal edilip merkez adayının atamayla göreve getirildiğini, İstanbul Başkanlığına Saadet kökenli Kabaktepe’nin getirildiğini, partinin 60 kurucusundan şu anda faal olarak 10-15 kişinin kaldığını ve daha nelerin olduğunu dile getirip, tüm bu olup bitenlerin sonrasında Ak Parti'de neler olup bitiyor sorusunun akla geldiğini belirtmiştim.

Şimdi yine akıllarda kalan bazı hususlara şöyle bir bakıldığında, Orda kongresi devam ederken konuşan bir belediye başkanının arkasında bir yerel gazetecinin, “Hırsız Baykan istemiyoruz” pankartı ile gözükmesi sonrasındaki şok, divan başkanını etkilemiş olmalı ki, “Sayın başkan konuşmanı 30 saniyede bitir” ikazını yapmıştı.

Şanlıurfa il yönetim kurulu üyesi İbrahim Bey, Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, “Senin oğlun çuval çuval para götürürken esnaf ekmek götüremiyor “ dedikten sonra, “pisikolojim bozuktu ne dediğimin farkında değilim” açıklaması yapmıştı.

Ak Partinin kuruluşunda yer alıp, Bakanlık, Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Milletvekilliği yapan Ahmet Yeneroğlu, Muhammet Çetin, İdris Bal, Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı, Ayhan Sefer Üstün. Feramuz Üstün gibi isimlerin partide kalıp neden mücadele etmedikleri ve fikirlerini beyan etmeyip istifa ettikten sonra çeşitli konularda fikir beyan ettiklerini hatta neden parti kurduklarına bir anlam veremiyorum.

 Ayrıca Belediye Başkanlarından İstanbul Rahmetli Kadir Topbaş (Abi), Ankara İ. Melih Gökçek, Balıkesir Ahmet Edip Uğur, Bursa Recep Altepe, Niğde Faruk Akdoğan, Ordu Enver Yılmaz Tillo Mehmet Mesut Memduhoğlu, Ereğli Hüseyin Uysal gibi isimlerin neden istifa ettikleri ya da neden istifa ettirildikleri açıklanmadı.

Yine akılda kalanlardan geçmiş dönemlerde, Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Ağrı Kemal Atmaca, Mersin İsmail Taşpınar, Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Yunusemre başkanı Zafer ikinci,  Gelibolu Mahmut Çetin, Kandıra Yunus özder başkanların da neden istifa ettikleri veya ettirildikleri den bilgi sahibi olunmadığı gibi yüzlerce belediye meclis üyesinin de istifa ettiği bilinen bir gerçek.

Elbette bunlar parti içi meseledir. Kamuoyuna açıklanır veya açıklanmaz ama, başka partilerden bu gibi istifalar olduğunda gündem ediliyorsa bunlarında elbet merak ediliyor olması doğal olması gerekmez mi?

Ak Parti de olacaklar

Bilindiği gibi yarın parti'nin büyük kongresi yapılacak. Bu kongrede Ak Partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptıklarını ve gelecekte yapacaklarını, hatta 2023 ün yani Cumhuriyetin 100. Yılının manifestosunu açıklayacak.

Ak Parti Genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir yaptığı açıklamada çok heyecanlı ve gelecek için çok azimli olduklarını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda neler yapacağımızı, 2023’e doğru doğrunun manifestosunu açıklayacağız ufkumuz netleşecek. Yarınlara dair yapacak ve söyleyeceklerimiz var” dedi.

Ak Parti İktidarının geçmişte yaptıkları ve bana göre önemli olduklarına inandığım icraatlar var. Bunların başında sigara yasağı gelmekte.

Diğerleri, yollar, tüneller, köprüler, hızlı tren, hastaneler, ilave demiryolları ve havaalanları var ama keşke bunlar gelir garantili olmayıp, verdikleri hizmet karşılığında gelirleri yapan işleten şirkete verilmiş olmasını canı gönülden isterdim. O zaman son zamanlarda yaşadığımız ekonomik darboğazda kısmen rahatlamış olurduk diye düşünüyorum. Ayrıca garanti edilen gelirin ödenmemesi durumunda İngiltere mahkemelerinin yetkili olmasını kişisel olarak çok zoruma gidiyor.

Yolların, köprülerin, hava alanlarının ulaşımı kolaylaştırılması, trafiği rahatlatması açısından çok önemlidir ve hizmet amaçlı yapılmalıdır. Gelire bağlanıp işin ticarete dökülmesi hoş görünmüyor. Yine hastanelere hasta garantisi verilmesi bunun içinde önemli bazı hastanelerin kapatılması da halk tarafından hoş karşılanmadığının bilinmesi gerekir.

Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı kurultayda belki bunların kaldırıldığını, hatta köprü, yol, tünel, hastane havaalanı işleticilerinin işletme sürelerinin uzatıldığını, alacaklarının sabit kurla belli bir süreye uzatıldığını açıklaması uygun olabilir.

Andımızı yeniden okutacağını, İstanbul Sözleşmesi iptal kararını geri aldığını, İktidarları döneminde değiştirdiği yedi Merkez Bankası Başkanlarının bundan sonra sıklıkla değiştirmeyeceğini hatta Merkez Bankasının Cumhuriyetin Bankası olduğunu ve bundan sonra süreleri dolunca bu kuruma ve TÜİK'e liyakat sahibi kişilerin tayin edileceğini açıklayabilir.

Kulislerden edinilen bilgilere göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlıklarının bölüneceği ve yeni bakanlıklar ihdas edileceği belirtiliyor.

Bir önemli husus ise partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ya mevcut vekillerden az sayıda diğerlerine ise partinin dağılmasını ve düşüşünü önlemek için eski milletvekillerine görev verileceği belirtiliyor.

Üstüne lazım olmayan ve hemen her konuda açıklamalarda bulunan Ayasofya Baş İmamı  Mehmet Boynukalın’ için yeni bir görev, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi verilip verilmeyeceği de merak edilen konular arasında.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *