Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Galeriler Yaşam Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor?

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor?

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını yansıtan Yeşilçam karakterleri...

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 1

Aydan Şirin PEKCAN

Koç - Tatar Ramazan

Kadir İnanır'ın canlandırdığı Tatar Ramazan tıpkı Koç burcu gibi güçlü ve mert biridir. Güçsüzü ezdirmez ve oyunu kendi kurallarına göre oynar. "Benim adım Tatar Ramazan, ben bu oyunu bozarım" deyip masaya yumruğunu vurmaktan geri durmayan Koç burcunun mücadeleci ruhunu ortaya koyar.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 2

Boğa - Güllü

Romantik komedilerin güzellik abidesi Gülşen Bubikoğlu'nun Gırgıriye filminde canlandırdığı Güllü karakterinin cümbüşlü hayatını ancak Boğa burcu yansıtabilir. Güzel ve andan keyif alan Güllü mutluluk odaklı bir Boğa burcu.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 3

İkizler - Damat Ferit

Hababam sınıfının en yakışıklısı çapkın Ferit bakımlı, havalı ve güçlü bir konuşmasıyla İkizler burcunun özelliklerini taşıyor. Aklı fikri eğlencede olan Ferit'in Şaban'ın aşk mektuplarıyla kandırılmasına ortaklık etmesi de İkizler burcu olduğunu kanıtlıyor.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 4

Yengeç - Hafize Ana

Adile Naşit'in hayat verdiği okulun çekip çevireni Hafize Ana Yengeç burcunun tüm özelliklerini gösteriyor. Öğrencileri koruyup kollayan, her dertlerine yetişen yumuşak karakterin yengeçten başka bir burç olması düşünülemez.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 5

Aslan - Fabrikatör

Hulusi Kentmen'in canlandırdığı karakter lider ve zengin Aslan burcu. Aslan burcunun ilk bakışta sert görünen yapısından sonrasında eser kalmaz. İyi kalpli birine dönüşen karakter Aslan özellikleriniz taşıyor.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 6

Başak - Hacer

Çöpçüler Kralının temizlik yaparak geçimini sağlayan Hacer Başak burcu özelliklerini yansıtır. Memurla evlenip mantık evliliği yapmak isteyen Hacer Başak burcunun plan ve programlı yapısını gözler önüne seriyor.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 7

Terazi - Emel Sayın

Mavi Boncuk filminde kendi Emel Sayın olarak karşımıza çıkan bu zarif ve güzel kadın Terazi burcudur. Terazi burcunun sanatçı ruhu ve sevgi dolu davranışlarıyla dikkat çekmektedir.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 8

Akrep - Battal Gazi

Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı Battal Gazi karakteri babasının katillerinin peşinde intikam izine düşmüştür. Mücadelesi macera ve aşk hikayeleri barındıran bu güçlü kahraman tıpkı Akrep burcu gibi pes etmeden savaşır.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 9

Yay - Turist Ömer

Sadri Alışık'ın hayat verdiği ülkeleri hatta gezegenleri gezen muzip karakter olsa olsa Yay burcu olur. Herkesin gülünç halde olduğunu düşünen Turist Ömer Yay burcunun umursamaz tarafını ortaya koyar.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 10

Oğlak - Mahmut Hoca

Hababam Sınıfının Mahmut hocası yaşlı disiplinli ve sert bir müdür yardımcısıdır. Otoriter yapısıyla öğrencilere kök söktürse de güvenilirliğini ve iyi kalbini kimsenin sorgulayamacağı Oğlak burcunu yansıtır.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 11

Kova - Pilot Vecihi

Şener Şen'in hayat kazandırdığı Gülen Gözlerin Pilot Vecihi'si çılgın Kova burcundan başkası olamaz. Sözleriyle güldüren Vecihi, ısrarıyla pes etmeyen Kova burcunun idealistliğini herkese gösterir.

Burcun hangi Yeşilçam karakterini yansıtıyor? 12

Balık - Asya

Türkan Şoray'ın canlandırdığı aşkı ve hayalkırıklığını bir arada tutan Asya Balık burcunu yansıtıyor. Her şeye rağmen affedici davranan Asya Balık burcunun özelliğini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *