Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara

Onurlu siyaset

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Onurlu siyaset

Dünya ülkelerinde bir çok başkan, bakan ve siyasetçi yönetemediği ve hata yaptığı gerekçesiyle, sadece kendilerini suçlayarak onurlu bir şekilde istifa etmişlerdir.

İsveç Ulaştırma Bakanı Maria Borelius evinde sigortasız şekilde dadı çalıştırdığı için istifa etti.

Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama, ülkesindeki Amerikan üssünü kapatma sözüne sadık kalamadığı ve parti üyelerinden birinin yolsuzluğa karışması sebebiyle istifa etti.

Mısır Ulaştırma Bakanı Rashad al-Mateeni 49 kişinin öldüğü tren kazası sonucu istifa etti.

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis Alışveriş merkezindeki çatının çökmesiyle 54 kişi hayatını kaybedince “Benim de sorumluluğum var.” deyip istifa etti.

Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski, gölde tekne faciası sonucu 15 turist hayatını kaybedince “Etik sebepleri göz önüne alıyorum” diyerek istifa etti.

Portekiz Maliye Bakanı Vitor Gaspar Hakkında açılan yolsuzluk davası sonucu istifa etti.

Japonya Dışişleri Bakanı Seiji Maehara, yabancı kaynaklardan yasadışı bağışlar aldığı yönünde iddialar yükselince istifa etti.

Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won, Öğrencilerin okul gezisi için taşındığı feribot faciasında 276 kişi hayatını kaybedince istifa etti.

Japonya Başbakanı Naoto Kan 11 Mart 2011’de yaşanan 8.9 şiddetindeki deprem ve ardından gelen tsunamide etkisiz kriz yönetimi sonucu eleştirilince istifa etti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Elektrik faturalarının kabarık gelmesi ülke genelinde protesto edilince istifa etti.

Norveç Adalet Bakanı Knut Storberget 77 kişinin hayatını kaybettiği Oslo’daki çifte saldırıda yetersiz kaldığı eleştirileri yapılınca istifa etti.

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanı Jin Yong

Vaadettiği yaşlılık maaşını uygulamaya geçiremediği için isifa etti.

İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi Yaptıkları ihalelerde yolsuzluk yaptığı ve bir işadamından 10.350 euro değerinde saat aldığı ortaya çıkınca istifa etti.

Japonya Tarım Bakanı Seiichi Ota Okullara bir hata sonucu küflü pirinç gönderilince istifa etti.

Bizim ülkemizde: 17 Ağustos 1999 depreminde resmi raporlara göre 18 bin 373 kişinin yaşamını yitirdi. Kamu denetiminin yetersiz kaldığı, çarpık kentleşmenin bilimin yerini aldığı, inşaat sırasında eksik malzemelerin kullanıldığı ve aşırı kar hırsı ile hareket edildiği her zaman söylendi. İstifa eden yok.

300 kişi Soma faciasında toprak altında can verdi. İstifa eden yok.

İstanbul-Ankara seferini yapan hızlandırılmış tren, Sakarya Pamukovada raydan çıkarak devrildi. 41 kişi yaşamını yitirdi. İstifa eden yok.

Atlasjet Havayolları’nın İstanbul-Isparta seferini yapan ve içerisinde 50 yolcu ile 7 mürettebatın bulunduğu yolcu uçağı, Isparta Keçiborluda düştü ve kazada kurtulan olmadı. İstifa eden yok.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raydan çıkıp devrilmesi sonucu çoğu öğrenci 24 kişi yaşamını yitirdi. İstifa eden yok.

Afyonkarahisar’da bulunan Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu. İstifa eden yok.

Hepsini yazmaya kalkarsak sayfalar yetmez. Dünya ülkelerinde siyasetçiler, küflü pirinç yüzünden elektrik faturalarının kabarık gelmesinden istifa ediyor. Ülkemin siyasetçileri yapışmışlar koltuğa her faciada duyduğumuz kelimeler hep aynı.

Savunmaları; Hatasız kul olmaz.

Önlemleri; Allah’ın dediği olur

Siyaset anlayışı ise; Koltuk her şeydir.

Sağlıcakla…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *