Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
10°
Ara
Damga Galeriler Sağlık Solunum cihazı olmadan adım atamıyordu! Bu tedaviyle egzersiz bile yapabiliyor

Solunum cihazı olmadan adım atamıyordu! Bu tedaviyle egzersiz bile yapabiliyor

Kars'ta mucizevi bir tedavi ile 82 yaşındaki Ahmet Çağır, yıllardır bağımlı olduğu solunum cihazından kurtulmayı başardı!

Solunum cihazı olmadan adım atamıyordu! Bu tedaviyle egzersiz bile yapabiliyor 1

Kars'ta mucizevi bir tedavi ile 82 yaşındaki Ahmet Çağır, yıllardır bağımlı olduğu solunum cihazından kurtulmayı başardı! Oksijen cihazı olmadan adım atamayan bir hasta, şimdi yürüyüş yapabiliyor ve egzersizlerle dinç kalıyor. Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilen bu tedavi sayesinde Çağır, artık oksijen tüpüne bağlı kalmadan günlük yaşantısını sürdürebiliyor.

1 / 5
Solunum cihazı olmadan adım atamıyordu! Bu tedaviyle egzersiz bile yapabiliyor 2

Solunum Cihazından Kurtulan Ahmet Çağır’ın Mucizevi Başarısı!

Ahmet Çağır, yıllardır kullandığı solunum cihazı sayesinde yaşamını sürdürebiliyordu. Ancak son zamanlarda yaşadığı akciğer sorunları, hayatını adeta felç etmişti. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan Ahmet Çağır, 2019 yılında geçirdiği akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye başvurdu. Ancak, sadece solunum cihazı ile dışarı çıkabilen Çağır’ın hayatı, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gördüğü tedaviyle değişti. Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Çağrı Atasoy, Çağır’a uyguladığı tedaviyle, oksijen cihazına veda etmesini sağladı.

 

2 / 5
Solunum cihazı olmadan adım atamıyordu! Bu tedaviyle egzersiz bile yapabiliyor 3

"Artık yürüyebiliyorum, daha önce bunu hayal edemezdim!" diyen Çağır, tedavi sürecinin ardından yürüyüşler yapabiliyor ve egzersizlere başlayabiliyor. Oksijen cihazı olmadan hayata tutunan Çağır, sağlığının düzelmesinin ardından eskisinden çok daha dinç bir şekilde yaşamına devam ediyor.

Tedaviye Başlangıç: Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'ndeki Mucizevi Dokunuş

Ahmet Çağır’ın tedavisinin başlangıcı, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yapıldı. Interstisyel Akciğer Hastalıkları Konseyi tarafından yapılan tetkikler sonucunda, akciğer sertleşmesi olduğu belirlenen Çağır, kısa süre içinde antifibrotik tedavi alarak büyük bir iyileşme gösterdi. Dr. Çağrı Atasoy, Çağır’ın tedavisinde kullandığı karbonmonoksit difüzyon testi cihazı sayesinde hastalığının seyrini net bir şekilde gözlemleyerek, tedaviye başladıklarını belirtti.

 

3 / 5
Solunum cihazı olmadan adım atamıyordu! Bu tedaviyle egzersiz bile yapabiliyor 4

Tedavi Sonrası Büyük Değişim: Egzersiz ve Yürüyüşle Dinç Kalmak!

Çağır, tedavi sürecinin ardından daha sağlıklı bir yaşama adım attı. Yaşının 82 olmasına rağmen, oksijen cihazına veda etmesinin ardından düzenli egzersiz yaparak formunu koruyor. İlçe merkezine yürüyerek gitmek artık onun için bir zorunluluk değil, keyifli bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Çağır, evdeki günlük işlerini bile rahatlıkla yapabiliyor. Eskiden, hanımına sehpa getiremeyen Çağır, şu anda gezilere çıkabiliyor ve egzersiz yapabiliyor.

Çağır, tedavi sürecinde uyguladığı yeni tedavi yöntemlerine ve antifibrotik ilaçlara da teşekkür ederek, bu süreçte ona destek olan herkese minnettarlığını dile getirdi.

 

4 / 5
Solunum cihazı olmadan adım atamıyordu! Bu tedaviyle egzersiz bile yapabiliyor 5

Dr. Çağrı Atasoy’dan Çarpıcı Açıklamalar: Teknoloji ve İlaçla Tedavi Edilen KOAH

Dr. Çağrı Atasoy, interstisyel akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan yeni ilaçların artık bu hastalıkları kontrol altına alabileceğini ve hastaların iyileşme sürecini hızlandırabileceğini belirtti. Dr. Atasoy, “İnterstisyel akciğer hastalıkları, akciğerin sertleşmesiyle giden ve uzun yıllar tedavi edilemeyen hastalık grubudur. Ancak son yıllarda geliştirilen ilaçlar, bu hastalıkların ilerlemesini durdurmayı başarıyor. Tedavilerde kullandığımız karbonmonoksit difüzyon cihazı ve solunum cihazları, hastaların tedavisinde büyük rol oynuyor” dedi.

Hava Kirliliği ve Sigara: Akciğer Hastalıklarının Başlıca Nedenleri

Hava kirliliği, sigara içme alışkanlığı ve yaşın ilerlemesi, akciğer hastalıklarının tetikleyicilerinden bazıları olarak öne çıkıyor. Dr. Atasoy, akciğer hastalıklarının erken teşhis edilmesinin, tedavi sürecini hızlandırabileceğine dikkat çekti. Yeni teknolojilerle hastalıkların teşhis edilmesinin yanı sıra, tedaviye yön veren gelişmiş cihazlar, hastaların yaşam kalitesini arttırabiliyor.

5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *