Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Ünlü Türk Youtuber'ın Youtube kanalı çalındı

Ünlü Türk Youtuber'ın Youtube kanalı çalındı

Ünlü Türk Youtube oyun içeriği üreticisi Pintipanda rumuzlu Tuna Akşen'in kanalı bilinmeyen bir kişi tarafından çalındı. Hesabı çalan kişi sahte canlı yayınlar düzenleyip, Akşen'in videolarını kaldırdı. Akşen konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

Youtube'un önde gelen oyun içeriği üreticilerinden Pintipanda rumuzlu Tuna Akşen'in hesabı ele geçirildi.

Twitter hesabından hesabının hacklendiğini duyuran Panda’nın hesabından, bir dönem YouTube’da fazlasıyla popüler olan “sahte Elon Musk” canlı yayınları yapılıyor.

Kanaldaki tüm videolar silindi ve sahte canlı yayınlar yapılmaya başlandı


Twitter hesabından “Arkadaşlar Youtube kanalı hacklendi. Bir şeye tıklamayın, yayına girmeyin, chatte hiçbir şeye tıklamayın aman deyim. Çözeceğiz bir şekilde.” diyen Akşen’in YouTube hesabında şu anda 2 video hariç tüm videolar gizlenmiş durumda. Oynatma listelerindeki videolara hâlâ erişilebilirken kanalın profil resmi ve bağlantısı Tesla-TV olarak değiştirildi ve geçtiğimiz yaz oldukça popülerleşen “Elon Musk’ın Bitcoin dağıttığı” sahte videolarla canlı yayınlar yapılmaya başladı.

Dolandırıcılar bu canlı yayınlar aracılığıyla kullanıcılara Bitcoin dağıttıklarını iddia ederek onların kripto cüzdanlarına erişiyor ve cüzdanları boşaltıyor. 

Tuna Akşen ayrıca Elon Musk ve YouTube’u Twitter’dan etiketleyerek “ Sevgili Elon Musk, lütfen konuşman bittiğinde kanalımı geri ver teşekkürler. YouTube, yardım eder misin? Callisto Protocol’u bitirmek için kanalıma ihtiyacım var” diyerek esprili bir paylaşım yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *