Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Ara
Damga Yerel Haberler Öğretmenlerden 24 Kasım'da anlamlı farkındalık! Çocuk istimarına yağlı tablolarla dikkat çektiler!

Öğretmenlerden 24 Kasım'da anlamlı farkındalık! Çocuk istimarına yağlı tablolarla dikkat çektiler!

Erzurum'da Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki öğretmenler, 24 Kasım'da çocuk istismarına dikkat çeken yağlı tablolarıyla farkındalık oluşturdular. Kendi yaptıkları tabloları sergileyen öğretmenler, toplumsal bir yaraya ışık tuttular.

KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Erzurum Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza atarak çocuk istismarı ve şiddet konularına dikkat çekti. Öğretmenler, kendi yaptıkları yağlıboya tablolarla toplumsal bir yaraya ışık tutmayı hedefledi.

Sanatla Şiddete Karşı Farkındalık

Resim öğretmenlerinden Dilek Teber, Yakup Dursun, İbrahim Akgüney, Ahmet Bingül ve Yılmaz Aydın’ın ortak çalışması olan sergide, çocuklara yönelik şiddet ve istismar temalı eserler yer aldı. Öğretmenler, tablolarıyla çocukların yaşadığı acılara dikkat çekerken, toplumu bu konuda daha hassas olmaya davet etti. Eserlerinde Ağrı’da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir’i ve sembolik figürlerle çocuk istismarını işleyen Dilek Teber, yaptığı tabloya gelinlik giydirilmiş bir çocuğu resmetti. Teber, çocukların narin birer gelincik olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Çocuklar bizim geleceğimiz, hepsi birer gelincik gibi. Bu narin çiçeklere kıyamazken, insanlıktan çıkmış kişiler onların hayatlarını karartıyor. Öğretmenler Günü’nde bu hassasiyetimizi sanatla dile getirmek istedik. Leylalar, Narinler ve ismini bilmediğimiz pek çok çocuğun yaşadığı bu acıları unutturmamak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz.”

Öğretmenler 24 Kasım'da çocuklara istimar ve şiddette farkındalık yaratmak için yağlı boyayla tablo çizdiler

“Öğretmenler Toplumun Sorunlarına Işık Tutar”

Resim öğretmeni İbrahim Akgüney, serginin amacının çocuk istismarı ve şiddet konusuna dikkat çekmek olduğunu belirtti: “Bugün bizim günümüz, ama bu özel günümüzü toplumun kanayan yaralarına ışık tutarak değerlendirdik. Öğretmenler her zaman sadece eğitimle değil, toplumsal farkındalık yaratmakla da görevlidir.” dedi. 

Ahmet Bingül, tablolarında üzgün yüz emojisi gibi sembolik bir anlatımla çocuk cinayetlerini işlediğini ifade etti: “Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri çocuk cinayetleridir. Sanatımla bu acıları görünür kılmaya ve bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştım.”

Yakup Dursun ise eserinde Narin’i ruhani bir şekilde resmederek ona mavi kelebeklerle eşlik ettiğini belirtti. Dursun, çocukların zarar görmemesi için bu tür farkındalık çalışmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Çocuk Oyunlarıyla Masumiyete Vurgu

Yılmaz Aydın ise eserinde çocuk oyunlarını ve oyun alanlarını merkezine alarak, bu alanların çocuklar için güvenli yerler olması gerektiğini vurguladı. Aydın, “Çocuk oyunları masumiyetin sembolüdür. Ancak bugün bu alanlar bile çocuklarımız için tehlikeler barındırıyor. Sanatımla bu görünmeyen tehlikeye dikkat çekmek istedim” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *