Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji Roblox açıldı mı? Roblox ne zaman açılacak?

Roblox açıldı mı? Roblox ne zaman açılacak?

Roblox'a erişim engeli getirilmesinin ardından ne zaman açılacağı merak ediliyor. Popüler oyun platformu Roblox'a geçtiğimiz günlerde erişim engeli getirilmişti. Peki Roblox ne zaman açılacak? Roblox açılacak mı? İşte platform ile ilgili son durum...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Popüler oyun platformu Roblox'a Ağustos ayında erişim engeli getirilmişti. Pek çok kişi tarafından “Roblox bugün açılır mı, ne zaman açılacak?” soruları merak ediliyor. Peki Roblox ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde…

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK?


Adana Cumhuriyet Başsavcılığının başvuruyu çocuk istismarı suçlaması sebebiyle yaptığı öğrenilirken, Roblox'un ne zaman açılacağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilmiş olan bir çevrimiçi deneyim platformu olarak ifade ediliyor. Ayrıca bir deneyim oluşturma sistemidir. Kullanıcıların deneyimlerini programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan deneyimleri oynamasına olanak tanımaktadır. 

Roblox platformuna Ağustos ayında erişim engeli getirilmişti.

Platform, David Baszucki ve Erik Cassel tarafından 2004 yılında kurulmuştur. Piyasaya ise 2006'da sürülmüştür. Platform, kullanıcılar tarafından Lua programlama dilinde kodlanmış birden çok türde oyunlara ev sahipliği yapmaktadır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ROBLOX AÇIKLAMASI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde açıklamada bulunarak Roblox platformu hakkında konuştu. Erdoğan, geçtiğimiz ay erişime engellenen Roblox oyun platformu için sert tepki vererek "Oyun platformları şiddeti teşvik etme yanında, aile yapımızı bozan sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyor. Sadece şiddet, sadece sapkın akımlar değil, aynı zamanda ırkçılık da körükleniyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *