Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara

Ahlaki çürümeye dur de!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Ahlaki çürümeye dur de!

Sevgi bitti saygı bitti? İdare bitti tahammül bitti. İnsanlık öldü merhamet kayıp, gelenek görenek bitti ahlak gitti. Şimdi ya silkelenip kendimize reset atıp yeniden ayağa kalkmalıyız özümüze dönüşmeliyiz. Toplumsal ahlakın olmadığı yerde ot bile bitmez biz fidan dikiyoruz yeşersin diye. Toplumsal ahlakı olmayan milletin devleti olmaz, toprağı olmaz, vatanı olmaz. Vatanınız yoksa gidecek yeriniz yoktur. Vatanınız yoksa gömülecek bir karış toprağınız yoktur. Vatanınız yoksa sarılacak bayrağınız yoktur. Vatanınız siz yoksunuz, Vatan yoksa sonunuz bir çöp kenarında can verir ve ite çakala yem olursunuz.

 

Önce ahlak illa ahlak

Bugün dünyamız postmodern çağı yaşamaktadır. Yaşanan acı tecrübeler göstermiştir ki, ilimde, teknolojide ne kadar mesafe alınırsa alınsın, insanın manevi yönü ihmal ya da inkar edilerek gerçek mutluluğa ulaşmak mümkün değildir. İşte bu güzden önce ahlak illa ahlak. Birileri çıkar bebekleri ödürürse birileri çıkar kendi menfi çıkarlarını her şeyin önünüze koyarsa işte orada toplumsal çürüme baş gösterir. Bizi savaşla yenemeyeceğinin farkında olan dış mihraplar bu sebeple dizilerle filmlerle sosyo kültürel yapımızı bozmaya çalışmaktadır. Özellikle çocuklarımıza yönelik ciddi çalışmalar yürüttüklerini görüyoruz.

 

Şapkanızı önünüze koyun

Lütfen ama lütfen önce çocuklarımıza ahlaki değerlerini öğretelim sonrası zaten kendiliğinden düzelecektir. Haydi şimdi ayağa kalkın. Şapkanızı önünüze koyun ya “Allah” deyip özümüze dönüş yapıp nefsi hareketlerden vazgeçerek hak, hukuk, adalet ve toplumsal düşüncelerle dolu bir minvalde topyekün toplumsal ahlakın yeniden inşaasını yapmak için bir birimize ve dosta düşmana karşı ben, sen değil! Biz olup kenetlenmeliyiz. Ya da yok olup gideceğiz….

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *