Hadi bakalım başkanlar şimdi görev sizlerde…
Belediye başkanlığı görevi gereği halkın iyi ve kötü gününde yanında olmak zorundadır.
Nikâhları kıyan başkan ve yetki verdiği memuru. O anda halkın mutluluğuna imza atarken, taziyelerde de acı paylaşan kişidir.
Nikâhlar da evlenenlere “İyi günde, kötü günde günde” sözünü alırken, kendisi de bu söze dâhil olmuş durumdadır. Başkanlar halkla hemhal olup, bir başka deyimle düğünlerin tefçisi ölü evlerinin yasçısı olmak durumundadır.
Uzun yıllardır Ak Partinin yönetiminde olan il, ilçe ve beldeleri alan başkanlar, öncelikle ocu, bucu demeden, ayrım yapmadan halkın parasını halk için en uygun yerlerde harcayıp yatırım yaparken halkında fikrini sormalıdır.
GÖNÜL ALMAK
Kadrolaşmada ve hizmet alımlarında eş dost, akraba ve ahbap çavuş ilişkileri olmadan, kayırmacılık yapmamalıdır.
Daha önceleri ve halen başka partilere oy veren vatandaşlar, “Bunlar bizimkilerden daha iyi imiş. Alçak gönüllü ve bizi önemsiyorlar. Bunlarda kibir yokmuş” demeliler.
Böyle olunca halkın güvenini alır ve gelecekte ki seçimlerde de iktidar yolu açılabilsin. Bu aşamada halkla hem hal olurken yapmacık ve gösterişten uzak durulmalı. Bunlar samimi ve gönülden olup gönüllerin fethine devam edilmelidir. Halk başkanları kendilerinden biri evin bireyi gibi görmelidir.
Bugünkü iktidar partisinin 1989 yılında Kağıthane Belediyesini kazanan Mahmut Özdemir’in vefatından sonra yapılan seçimde orayı kazanan Refah partili Arif Calban’dan sonra yukarıda belirtilen özellikleri sergilemeleri nedeniyle sonradan parti adları değişse de aynı kökenden olmaları nedeniyle bu güne geldiğinin unutulmaması gerekir.
Bu durumda, ülkemizi kırmızıya boyayan başkanlar bunlara varmısınız? Ülkeyi geleceğe taşıyacak mısınız?
DEĞİŞİM HİSSEDİLDİ
Değişim sloganı ile Cumhuriyet Halk partisi Genel başkanı olan Özgür Özel ve değişimin öncülerinden İstanbul büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultaydan sonra belirgin değişime gidememiş MYK’da PM’de ve parti grubunda olmuştu. Daha sonra belediye başkanlıkları adaylıklarında etkisini göstermiş ve çok sayıda belediye başkanı değiştirilerek yeni adaylarla halkın karşısına çıkmıştı.
Bunların sonuçları yapılan Yerel Seçimlerinde görüldü. Daha önceki seçimde kazanılmış Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına Denizli, Manisa, Balıkesir Bursa ve Afyon Büyük Şehirleri kattı.
Yetmedi. Sürprizler devam ederek, Uşak, Kütahya, Amasya, Kırıkkale, Adıyaman illeri kazanıldı. Önceki seçimde Ak Partiye geçen Artvin, Giresun ve Zonguldak geri alındı.
TÜRKİYE KIRMIZIYA DÖNÜŞTÜ
Daha da önemlisi Ankara’da üç Belediye başkanlığı ile seçime girip 16 Başkanlıkla zafere ulaşıldı. Önemli bir başarı ise daha önce Topal ördek ile yönetilen İstanbul’da 14 Belediye başkanlığı ile seçime girip Ak Parti'nin kaleleri birer birer alınarak 26 Belediye başkanlığı kazanılarak İBB'de Meclis çoğunluğu da ele geçirilerek topal ördek olmaktan kurtuldu.
Bu başarılara ülkemizde çok sayıda ilçe ve beldelerde katıldı. Yıllardır CHP’den söz edilmeyen ilçeler kazanıldı. Bu başarılar sonucunda Haritamızın rengi değişti.
T.C. GERİYE GELDİ
CHP’nin kazandığı başarı ile birinci parti konumuna gelirken, daha önceki yönetimlerde belediyelerin tabelalarından silinen T.C. birer birer geri gelip tabelalarda yerini almaya başladı.
Değişim, yıllar sonra CHP’ye geçen Kırıkkale’den başlanarak Belediyenin Tabelasına T.C. eklendi. Bunu Keçiören, Mamak izlerken Giresun Görele ve Espiye Belediye Başkanları da tabelalarını T.C.’yi eklettiler. Yine CHP’ye geçen Derinkuyu ve Akkışla belediyeleri aynı uygulamayı yaptı. MHP’nin kazandığı Gediz ve BBP’nin kazandığı Sivas’ta da aynı uygulama yapıldı.
PARTİLERDEKİ DURUM
Türkiye haritasının rengini değiştiren CHP aldığı yüzde 37.8 oy ile birinci parti oldu. Oy kaybına uğrayıp ikinci parti konumuna gelen iktidar partisi AKP’de, iç çekişme, gerginlik ve birbirlerine laf sokuşturmalar başladı.
Seçime, “Öz özümüzle müstakil gireceğiz” diyen İYİ Parti umduğunu bulamayınca olağanüstü kurultay kararı aldı. Parti başkanı Meral Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı belli değilken, parti içinden Tolga Akalın adaylığını açıkladı. Bunun haricinde Turhan Çömez, Bilge Yılmaz, Musavvat Dervişoğlu ve Koray Aydın’ın da Genel Başkan Adayı olabilecekleri belirtiliyor.
Cumhur İttifakından ayrılıp seçimlere giren Yeniden Refah partisi Urfa Büyükşehir’i ve Yozgat'ı kazanırken Anadolu da çok sayıda ilçe ve belde yi kazanan YRP üçüncü parti oldu.
Daha önce Millet ittifakında olan partiler ise sadece oy pusulasında yer aldı. Bazıları birkaç beldede adaylarının öne çıkmasıyla koltuk kazandı.