Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Ara

İnsan ümitleriyle genç ümitsizliğiyle yaşlıdır

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
İnsan ümitleriyle genç ümitsizliğiyle yaşlıdır

Bizde adettendir, herkes olumsuz! Bir iş, bir fikir, bir proje anlatırsın, uzun uzun onun nasıl olacağını değil de nasıl  olmayacağını anlatırlar. Yapmak istediğin bir iş projesi anlatırsın. Hemen ne gerek var! Daha dinlemeden kesin batarsın, olmaz yapamazsın! Yapmak istediğin bir işin tüm detaylarını günlerce, aylarca hatta yıllarca araştırıp anlatırsın karşındakiler ise o işin nasıl olmayacağı ile ilgili maddeleri sıralamaya başlarlar. Aslında karşımızdaki kişiler yapacağımız işe düşman değil, bize düşman! Başarılarınıza düşman! Yani düşünen, araştıran, üreten, projelendirip her şeye rağmen adım atanlara düşman! İşin temeline inersek bu tür insanların ruh hallerindeki karamsarlık, güvensizlik ve kendilerine olan inançlarını yitirdiklerini görürüz. Bu tür insanlardan elinizden geldiği kadar uzak durun, çünkü hayatı boyunca hiçbir başarı elde etmemiş bu insanlar, ümitleri, heyecanı olanların heveslerini kursağında, projelerini ise hayallerine hapsetmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar, yaparlar, yapacaklar….

İnsan ümitleri, hayalleri, heyecanı ve ideali devam ettiği sürece gençtir. Yaşı, fiziği, şartları ne olursa olsun o halen gençtir. Ve genç kalmaya devam edecektir. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin, hedeflerinin gömülmesidir. İnsan ihtiyar olmaya karar verdiği an ihtiyardır. Gelin bedenleri yaşlanan fakat ruhları genç kalan, insanların başarılarına göz atalım.

Rus edebiyatının en meşhur yazarı Lev Tolstoy;

Tolstoy bisiklet sürmeyi öğrendiğinde 67 yaşındaydı. Bugün Tolstoy’un bisikleti diye bir kavram vardır. “Ve hiçbir şey için geç değildir.” anlamına gelmektedir.

İnşa ettiği muhteşem eserleriyle adını tarihe yazdıran Mimar Sinan;

Mimar Sinan, Süleymaniye Camii’ni bitirdiğinde 70, Selimiye Camii’ni tamamladığında tam 86 yaşındaydı.

Charlie Chaplin;

Charlie Chaplin 76 yaşında film yönetmenliği yaparak hala işinin başındaydı.

Galileo;

Galileo Galilei ayın günlük ve aylık çizimlerini yaparken 73 yaşındaydı.

Goethe;

Goethe, en büyük eseri Faust’u ölümünden bir yıl önce yani 82 yaşında tamamladı.

Schweitzer;

Nobel ödüllü Alman doktor Albert Schweitzer, 88 yaşında Afrika hastanelerinde durmaksızın ameliyatlar yapıyordu.

Titian;

Ressam Titian 99 yaşında hayata gözlerini yumdu. “Lepanto Savaşı” adlı ünlü tablosunu ölümünden bir yıl önce 98 yaşında tamamladı.

Halil İnalcık;

”72 kitabım var, çoğunu 80 yaşından sonra yazdım. Bir şeye aşık oldunuz mu her şeyi unutursunuz.”

Gençlik hayatın belli bir dönemi değildir. İnsan, kendine olan ümidiyle genç, ümitsizliğiyle yaşlıdır. Kader gayrete aşıktır. Planlarınızı , projelerinizi, hayallerinizi ertelemeyin sizde başarabilirsiniz. Yeter ki harekete geçin ve isteyin …

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *