Çatalcalı mutlu mesut
39 Mahallesi olan Çatalca! Hemen hemen her mahallesinde (Ferhatpaşa ve Kaleiçi de dahil) hayvancılık ve çiftçilik yapılan Çatalca! 31 Mart 2019'dan itibaren gerek su fiyatları ile, gerekse tüm vergiler ile İStanbul'un Şişli, Bakırköy yada Kadıköy'ün den farksız olan Çatalca! Son 20 yılın en büyük külfetleri ile karşı karşıya kalan Çatalca! Nihayet "Gözün aydın olsun Çatalca."
"Kırsal Mahalle Kanunu" Uygulama Kararı Çatalca Belediye Meclisi'nden geçti. Bu anlamda öncelikle Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ekibine ve tabi ki Çatalca Belediyesi'nin tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum.
Peki nedir "Kırsal Mahalle Kanunu" öncelikle hayvancılık, çiftçilik ve yerel ürün üreten vatandaşımız, yani köylülükten vazgeçmeyen vatandaşımızın can suyuna kavuşması demek! Su! Evet su! Tüm bu kesimin en büyük belini büken konuların başında gelen şu su fiyatlarının öncelikle Şehrin merkezinde olan büyük büyük plazalarda oturanların ödediği fiyatların 4'te birine kadar gerilemesi demek. Bir ineğin içtiği su ile verdiği süt fiyatının neredeyse eşit olduğu bir dönemden kurtulmanın müjdesi demek!
Vergilerden muaf olmak demek! Çatalca'daki vatandaşların bir çok muafiyeti demek...
Bu kanun belki de en çok Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in belini bükecek! Bir çok gelirinden feragat etmek! Zor iş vesselam... Çatalca Belediyesinin gelirinin yüzde ellisi belki de yok olacak. Ama Kırsal Mahalle Kanunun Uygulamasına ilk geçen belediye olacak belki de... Ama yine de "Çatalca'ma müjdeler olsun" diyerek açıklama yapıyor.
Kanun maddesi TBM.'den geçerken 16 Ekim 2020'de CHP, İYİ Parti ve HDP "Hayır" oyu kullanmıştı. Çok şükür ki Çatalca Belediye Meclisinde CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri "Hayır" oyu kullanmadı. Bu da Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in bu kanunu meclisinde de dost meclisinde de çok iyi açıklamasıdır. Ya da ben öyle düşünüyorum.
Köylü, gerçekten köylü gibi yaşayabilsin diye çıkartılmış bir yasa! Ve bu yasanın gereksinimi olan Kırsal Mahalle Statüsü! İlçemize hayırlı uğurlu olsun.
Gazetemizdeki haberimizde Kırsal Mahalle ile ilgili Belediye Başkanı Mesut Üner'in açıklamasını zaten okuyacaksınız. Ayrıntılar haberin içerisinde bir hayli kapsamlı bir şekilde yer alıyor. Getirdikleri çok fazla vatandaş için. Götürdükleri ise belediye bütçesinden yüzde 40-50 arasında bir gelir kaybı. E bunu da düşünmesi gereken Belediye Başkanı Mesut Üner!
Siyaset ve fotoğraflar!
Şimdi düşünün "135 yıllık tapu sorunu çözümlendi" diye attığımız haber başlıklarını her birimiz hatırlıyoruzdur eminim ki! Bu başlıklarda tapusuz mahallelerimizin tapu sorunun çözümü ile ilgili meclisten çıkan kanun maddesi vardı. Şu an bu tapusuz mahalle(biz ona köy diyoruz) olan yerleşim alanlarında vatandaşlar tapularını almaya başladılar. Ve hatta bir çoğunluğu tapusunu aldı. Bİr kaç sorunlu parsel var. Bu parsellerin sorunları ile ilgili de AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca konunun takipçisi olarak gereken önergeleri ve girişimleri yerine getirdi. Aslında konu şu ki siyasetin çözmek istediğini bürokrasi engelliyordu. Tapusuz köyler ile ilgili sorunun tamamını çok iyi bilen birisi olarak bizzat Milletvekili meslektaşım Tülay Kaynarca'yı hem tebrik ediyor, hem de kendisine teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır bu savaşı veriyor. Aynen öyle resmen tapular için savaş vermiş birisi kendisi.
Geçmiş dönemleri bilmeyenler tapusuz köyler için neler yapıldığını bilmezler. Hatta şu an nasıl bir süreç yaşandığını da bilmedikleri için, bu mahallelere gittiğinde, hala bu mahallelerde tapu sorununun olduğunu düşünerek "Vatandaşlar ile tapu sorununu konuştuk" diyeceklerdir.
Çatalca'nın sorunlarına vakıf olmak zor iş vesselam. Öyle daha göreve geldiğin andan itibaren çok iyi çalışmak lazım konulara. Rahmetli Cem Kara Başkanın bir sözü vardı " Dersini çalışmak lazım" Aynen Öyle. Siyaset yapacağım diyor isen, önce geçmişi çalışmak lazım. Çatalca'nın son 15 yılını çok iyi bilmek gerekiyor. Çatalca için TBMM'de verilen önergeleri, İBB Meclislerinde Çatalca için çıkan kararları, çalışmak gerekiyor açıkçası. Ben buradan siyasette olan ve yeni nesil siyaset anlayışı güden herkese sesleniyorum. İlçenin sorunlarının geçmişine iyice çalışın. Günübirlik siyaset anlayışı ile zaten ne kaybetti isek kaybettik.
Çatalca'nın gelecek günlerdeki en büyük sorunlarından bir tanesi, ekonomik anlamda, iş sahalarının, artan nüfusa rağmen artmaması olacak.
Sosyal alanlar, yeni yeni binalar, parklar, spor alanları gibi bir çok hizmet çok şükür yapılıyor. Lakin bizlerin, Çatalca'nın hem mavi yaka, hem de beyaz yaka iş sahalarının açılmasını sağlanması yönünde çalışmaları yapma zorunluluğumuz var.
O kadar işsiz kardeşimiz var ki! Evet hemen hemen her birisi üniversitesi mezunu bir çok gencimiz var. Ve bundan sonraki süreçte yüzlerce gencimiz olacak. 5 yıl içerisinde beyaz yaka, yani idari kesimlerde çalışmak için bekleyecek olan yüzlerce gencimiz olacak, eğer ki bu çocuklar okullarından mezun olduklarında biz onlara iş sahaları oluşturamaz isek, bir çoğunluğu yine ilçe dışında çalışmak zorunda kalacaklar ve büyük zorluklar ile hayatlarını idame ettirme savaşını yaşayacaklar.
İstihdam sahaları oluşturmak zorundayız. Artık bu ilçenin en büyük hizmeti bu olacaktır. Ekonomi, ekmek savaşında verilen mücadeleye omuz vermek... Derdimiz artık tamamı ile bu olmalıdır.
Tüm siyasilerin artık bu ilçede ekonomik projelere yönelmesi gerektiği de aşikardır.