Gençlere yoldaş olmalıyız
İnsan hayatının en hareketli en cıvıl cıvıl olduğu zamandır gençlik. Kişilik ve kimlik arayışının en karmaşık olduğu zaman dilimidir. Fikir ve duygu anlamında en çalkantılı durumlar oluşumudur. Toplumun en aktif en hareketli kesimini gençler oluşturur. Bu durum ister istemez toplumu en fazla etkileyen harekettir. Bu nedenle gençler üzerine özenle eğilmemiz gerekmektedir.
Türkiye'nin toplam nüfusu 83 milyon 614 bin 362 kişi iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 971 bin 396 kişi oldu. Genç nüfus, toplam nüfusun %15,4'ünü oluşturuyor.
Bugün TÜİK verilerine göre Türkiye'de 1 milyondan fazla üniversite mezunu işsiz var. Bunların bir kısmı da 15-24 yaş arası, yani genç işsizler grubunda.
12 milyon 971 bin 396 çocuğumuz madde bağımlılığı riskine karşı savunmasız durumda. Türkiye'de yaklaşık 10 milyon insan madde ve davranış bağımlısıdır.
Dünyada en genç nüfusa sahip on sekizinci, Avrupa’nın ise üçüncü ülkesiyiz. Toplumsal bir dönüşüm yaşayan ülkemizde gençlerimize ülke ve millet olarak sahip çıkmalıyız.
Geçtiğimiz günlerde, gençliğimize faydalı olabilmek, duygularına tercüman, dertlerine çare olmak için, Dünya gençliğini kucaklayan bir yapıya sahip olan “Dünya Gençlik Konseyi” Basın ve Medya Koordinatörü olarak aralarına katıldım.
“Dünya Gençlik Konseyi” Uluslararası Sivil toplum Kuruluşu adı ile 2015 yılında 34-212-164 kütük nolu istanbul Valiliğine kayıtlıdır. Genel merkezi İstanbul Bakırköyde bulunan Marmara, Ege ve Güneydoğu bölgeleri olmak üzere üç bölge başkanlığı bulunan 16 ilimizde Temsilciliği olan bir kuruluştur.
Yurt dışında; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Almanya, Belçika Hollanda, Fransa, Somali’de temsilciliği bulunan 40.000 üyesi olan bir federasyondur.
Faaliyet alanları içerisinde; İş, eğitim öğrenim ve meslek edindirme dayanışma kuruluşudur. Kamu yararına çalışmak, uluslararası alanda projeler üretmek, gençliği kötülüklerden haberdar etmek ve topluma kazandırmayı kendisine ilke edinmiştir. Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan gençlerimizin gelişimine katkıda bulunan her türlü eğitim, seminer, gezi, organizasyon, vb. projeleri hayata geçirmek amacı taşımaktadır. 81 ilimizde ve uluslar arası arenalarda gençlerimizi topluma kazandırma ve bilinçlendirmeye yönelik projeler üretmektedir. Uyuşturucunun tedavi sürecine gelmeden önlenmesi ve alışkanlık edinilmemesi için çalışmalar, eğitim seminerleri ve bilinçlendirme programları yapılmaktadır. Bu projeleri, Devletin resmi kurumlarından, Belediyelerden ve Sivil Toplum Kuruluşlarından büyük destek görmektedir. Türkiye genelinde 2000’e yakın Belediye ve STK ile ortak projeler kapsamında protokol imzalanmıştır.
Gençlik meclisi olarak tüm kaynaklarını, okuyan, araştıran, düşünen, özgüveni yüksek, sanata ve bilime ilgili gelişmelere açık, farklılıklara saygılı, ahlaklı, üretici, kaynakları doğru ve etkin kullanan ve çevreye duyarlı bir gençlik yetiştirmek misyonundadır.
Gençliğin ihtiyaçlarını ve beklentilerini saptamak işbirliği içinde özverili ve çözüm odaklı çalışmalar yapıp eğitim, sanat, spor, hizmet ve yardımlaşma gibi bir çok alanda projeler üretmek, destekleyici politikalar geliştirmek, uygulamak ve bu çalışmalarından mümkün olduğunca faydalanılmasını sağlamak vizyonundadır.
Bu amaçlar doğrultusunda, bağış yapan destekçilerine tamamen şeffaf bir şekilde yapılan etkinlikleri duyurmaktadır. Gençlerin hayata daha fazla katılımını sağlayarak, farkındalıklarını artırmayı birinci vazife edinmiştir.
Biz de; Mustafa Kemal Atatürk’ün;
“Ey Türk Gençliği” diye söze başladığı hitabesindeki öğütleri, kendimize örnek alarak gençlerimize rehber olmak, yoldaş olmak amacıyla bu kutlu yola çıkmış bulunmaktayız.
Sağlıcakla…