Çok güzel meydan okumalar
Ormanlar,bir ülkenin bir milletin önemli zenginlik kaynağıdır. Bulunduğu coğrafyanın ciğeridir. Yağışları,dalları gövdesi ve kökleri ile tutarak sellerin,taşkınların olmasını önler. Yeraltı su kaynaklarının oluşmasına yardımcı olur ve doğal afetleri önler. Ülke ekonomisine katkısı büyüktür.
Hatay,Trabzon ve Kahramanmaraş’da çıkan yangınlarda,ciğerimiz yandı. Sabotaj üzerinde duruluyor. Sebeb? neden? ne olursa olsun bunu yapan veya yaptıranlar insan olamaz. Bunu yapan; insan,örgüt,toplum her kim veya kimseler ise insanlıktan nasibini almamış yaratık nüsveddelerinden başka bir şey değildir. Çeşit çeşit ağaç,bitki,hayvan ve mikroorganizmanın yaşadığı bir alanı yok etmek insanlık dışı bir olaydır.
Tolstoy’un dediği gibi; “Acı duyabiliyorsan, canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan,insansın.”
Ormanlar kolay yetişmiyor. Ağaç türü ve yaşayan canlılara bağlı olarak yetişme süresi,20 ila 200 yıl arasında değişiyor. Düşünsenize; bir ormanın tam anlamıyla yetişmesini görmeye,ömrünüz ve yaşam süreniz yetmeye biliyor.
Yangınlardan sonra,bu acının üzerine güzel gelişmeler,güzel şeyler inşa edilmeye,güzel hareketler gelmeye başladı. Çeşitli kurum ve kesimlerden birlik beraberlik hareketleri gelmeye başladı. Sosyal medyada “Hatay için el ele” sloganı ile başlatılan fidan desteğine,sivil toplum kuruluşları,spor kulüpleri,sigorta şirketleri,belediyeler gibi farklı kesimlerden destek geldi. Sosyal medyadan daha öncede,farkındalıklar ve olaylara dikkat çekmek adına bildiğimiz, “meydan okuma” etiketiyle birbirlerine meydan okumaya başladılar.
Beşiktaş spor kulübü, Galatasaray'a meydan okuyarak, "Hatay için el ele! Yangınlarda zarar gören ormanlarımızı yeşertmek için 1903 adet fidan bağışlayarak Galatasaray'a meydan okuyoruz" ifadesini kullandı.
Galatasaray spor kulübü de Fenerbahçe'ye meydan okuyarak, "Galatasaray Spor Kulübü olarak, Hatay'da meydana gelen yangınlar sebebiyle yok olan ormanlarımız ve geleceğimiz için 1905 fidan bağışlayarak Fenerbahçe'ye meydan okuyoruz" dedi.
Fenerbahçe spor kulübü ise Başakşehir'e meydan okuyarak, "Hatay'da meydana gelen yangınlarda zarar gören ormanlarımıza can olmak için 1907 fidan bağışlıyor ve Başakşehir'e meydan okuyoruz" dedi.
İyilikte yarışmak adına,sporun birleştirici gücünü kullanarak,spor kulüplerimiz arasındaki “meydan okumalar” yurdumuzun dört bir yanına dağılmış durumda.
Adana’nın merkez Yüreğir ilçe belediyesi,belediyenin kuruluş yılını temsilen,Hataya 1989 fidan göndereceklerini açıkladı. Ülkemiz genelinde belediyelerimiz, “çalışan sayımız, kuruluş yılımız, köy sayımız” gibi etiketlerle fidan bağışında bulundu. Elbette fidan bağışları,spor kulüpleri ve belediyelerle sınırlı değil.
Sivil toplum kuruluşları,sigorta şirketleri,ticaret odaları başta olmak üzere bağışlar,yurdumun dört bir yanına dağılmış durumda.
Bu günlerde dünyamızı,rengarenk renklere boyayacak insanlara ihtiyacımız var. Ormanlarımızın daha gür daha yeşil,gökyüzünün daha mavi daha güneşli olmasına ihtiyacımız var. Yeşili daha çok korumaya,doğayı daha çok sevmeye ihtiyacımız var.
Dünyayı güzellikler kurtaracak,bir insanı bir canlıyı sevmekle başlayacak her şey...