Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Parçalı az bulutlu
8°
Ara

Çatalca hizmete aç ise...

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Çatalca hizmete aç ise...

Yıllardır yazıyorum. Yıllardır söylüyorsunuz. Çatalca hizmete aç. Bir insan mesela açlığa ne kadar dayanabilir? Yemeği görünce hemen karnını doyurmak istemez mi?
Mescit Sokak ve Tevfik Erdönmez caddesinde başlayan çalışmayı da aynen böyle düşünmek lazım.
Hızlı ve seri... Belediye Başkanı Mesut Üner'in ilk işi ve icraatı yıllardır şikayet edilen bu iki yol oldu. Ve ne kadar kısa sürede tamamlanması gerektiğinin de gayet herkes farkında.

Gelelim Mescit Sokağa...
Şimdi bu sokaktaki çalışmalar bittikten sonra, trafiğe kapansın mı, açık mı kalsın bunun tartışması başlamalı bence.
Çatalca'ya gerçekten yürüyüş yolu lazım. Biz de var bir tane sahi. Ancak yürüyüş yolları, yani trafiğe kapalı yollar esnafsız olmaz. Erler caddesinde ki yürüyüş yolundaki esnafları hadi gelin hep beraber sayalım. Kaç esnaf var? Gerçekten halka çarşı olabilir mi? Trafiğe kapalı cadde ve sokaklar, halkın alışveriş yapabilecekleri ve sokak alışveriş merkezleri olabilecek bölgeler olmalıdır. Esnaf şu an için az bir çoğunlukla "Trafiğe kapatılmasın" diyor. Ama yapılacak güzel bir planlama, eklenecek nüanslar ile o sokağa sadece fotoğraf çekilebilmek için girecek insan sayısı bugünün en az 20 katı olacaktır. Düzenlemeler bittikten sonra gerekirse sırf " Hadi deneyelim" deyip esnaf kendisi istemeli. Tut ki memnun kalmadılar. Berlin duvarının bile yıkılabildiğini düşünürsek, kapatılır da açılır da... Bilmem anlatabildim mi?

Tek yön...
Ferhatpaşa İlkokulunun oradan itibaren Atatürk Caddesinden Meydana gelişler yasaklandı. Vatandaş özellikle perşembe günleri perişan... Ancak Stadın oradaki üçgen deriz biz, o bölgeden İTO Ortaokulunun önünden giden, eski lise caddesi yolu trafiğe açılacak. Çalışmaları sürüyor . Tek bir aracın geçeceği kadar genişlikte bir yol Şair Necmettin Halil Onan Bulvarına bağlanacak. Hal böyle olunca, bir de Şehitler Caddesindeki parklanmalar son bulunca, göreceksiniz ki Çatalca Merkezde trafik sorunu minumum seviyeye düşecek.
Ben buradan herkese ayrıca sesleniyorum. Aracınızı otoparklara çekin. Kapalı pazar yeri, Çarşı ve Mehmetçik Meydanı otoparkı bu ilçenin park sorununa bir nebzede olsa çaredir. Yeter ki kullanalım.
Tüm bu yukarıda yazdığım çalışmalar haricinde bir de Yerel Ürün Pazarı var. Onu daha geniş yazmak lazım. Yerel Ürün Pazarı gerçekten küçük gibi görünen ama çok büyük bir proje. Anlatması da yazması da uzun sürmeli.
Belediye Başkanı Mesut Üner "Çatalca İstanbul'un Gıda Üssü" olacak derken bu ilk adımdan bahsediyor. Başkan Üner'in ve tüm Çatalca halkı olarak yapacak çok işimiz var çok....
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *