Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem TUSAŞ terör saldırısında kaç kişi öldü, kaç yaralı var? TUSAŞ patlamasında ölen ve yaralanan var mı, kaç kişi?

TUSAŞ terör saldırısında kaç kişi öldü, kaç yaralı var? TUSAŞ patlamasında ölen ve yaralanan var mı, kaç kişi?

TUSAŞ tesislerinde patlama ve silah sesleri duyulmasının ardından TUSAŞ'ta kaç kişinin öldüğü ve yaralandığı sorusu merak ediliyor. Peki TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında kaç kişi öldü ve kaç kişi yaralandı?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

TUSAŞ'ın tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulmasının sonrasında saldırıda kaç kişinin öldüğü ve kaç kişinin yaralandığı merak edilmeye başlandı. Peki saldırı ve patlama yaşanan Ankara'daki TUSAŞ tesislerinde ölen oldu mu? Kaç yaralı var?

TUSAŞ SALDIRISINDA ÖLEN VAR MI?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Tesislerin Ankara'da Kahramankazan ilçesinde yer aldığı biliniyor.

Tesislerdeki patlamada ölen ve yaralanan olup olmadığı merak edilirken, İçişleri Bakanı'ndan da konu hakkında açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamada bulundu:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

TUSAŞ'TA NE OLDU?

TUSAŞ tesisi önündeki patlamanın canlı bomba neticesinde meydana geldiği, ayrıca çatışma çıktığı ve ardından bölgeye ekiplerin sevk edildiği iddialar arasında yer alıyor. Olay kimi kaynaklarda terör saldırısı olarak yer aldı.

TUSAŞ NEDİR?

tusas2.webp
TUSAŞ'tan gelen patlama seslerinin terör saldırısı olduğu ortaya çıktı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezi olarak bilinmektedir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *