Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Terör yeniden hortladı: Türkiye'nin kalbi TUSAŞ'a saldırı

Terör yeniden hortladı: Türkiye'nin kalbi TUSAŞ'a saldırı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 3'ü ağır 14 yaralımız var” dedi. Bu arada terör saldırısını gerçekleştiren teröristin TUSAŞ'a giriş görüntüleri ortaya çıktı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. Kurumun giriş kapısı önünde başlayan çatışmalar devam ederken, patlama sesleri duyuldu.  

İçişleri Bakanı terör saldırısında 4 kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır 14 kişinin yaralandığını duyurdu. 2 terörist de etkisiz hale getirildi. Yerlikaya, “Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi. “Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir yaralının ambulans helikopterle Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

 

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI: TOPLAM 9 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, “Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları hedef almıştır" dedi. NATO Genel Sekreteri Rutte de "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı. Saldırının MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısının ardından yapılması dikkat çekti.

 

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısı anları

 

SİVİLLERE ATEŞ ETTİLER!

Görüntülerde iki teröristin bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı görüldü. Teröristlerin vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı. Saldırı sonrasında, özel hareket tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden çıkan mühimmatlar görüntülendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *