Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Hafif yağmur
10°
Ara
Damga Gazetesi Yerel Haberler Sağlam dediler çürük çıktı

Sağlam dediler çürük çıktı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, kullandığı betonlara uygunluk raporu aldıktan sonra 3 blok ve 27 daireden oluşan konut inşaatına başlayan inşaat mühendisi İdris Karataş, ilerleyen süreçte binada oluşan ciddi çatlakları fark edince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne başvurup, inceleme istedi. İncelemede, betonun standartlara uymadığı ve kullanılamaz olduğu yönünde rapor verildi

Okunma Süresi: 2 dk

Malkara'da müteahhitlik yapan inşaat mühendisi İdris Karataş, mart ayında 3 blok ve 27 daireden oluşan konut inşaatına başlamadan önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne başvurup, inşaatta kullanacağı malzemelerin kontrolünün yapılmasını istedi. Müdürlüğe bağlı çalışan bir yapı denetim firmasından gelen ekip, betondan aldığı numuneleri inceleyerek, sağlam raporu verdi. Raporla belediyeye başvurup, gerekli izinleri alan Karataş, inşaata başladı. 2 blok ve 18 dairenin kaba inşaatını tamamlayan İdris Karataş, betonlarda ciddi çatlak ve deformasyonlar olduğunu fark ederek, çalışmaları durdurdu. Karataş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurarak, inşaatta kullandığı betonlardan karot alınıp, incelenmesini istedi. Talebin ardından Yapı Denetim Şube Müdürlüğü'nden gelen ekipler, betonlardan karot alıp, laboratuvarda kırımlar yaparak, inceledi. İncelemede, inşaatta kullanılan betonun standartlara uymadığı ve kullanılamaz olduğu yönünde rapor verildi.

 

Bizi kandırmışlar
Sağlam raporu aldığı için inşaata başladığını belirten İdris Karataş, "Bu süreçte asıl sebep; beton kalitesinin düşük olması. Laboratuvar firmasının yerinde karot aldıktan sonra bize sağlam raporu verildi. Sağlam raporunu aldıktan sonra inşaatlarımıza devam ettik. Son kata geldiğimizde, kendi tespit ettiğimiz ciddi deformasyonlar gördük. Hem taşıyıcı sistemlerde hem döşemede ciddi çatlaklar gördük. İnşaat mühendisi olduğum için de beton kalitesinden de binadaki oluşacak deformasyonlardan da taşıyıcı sistemlerinden de anlarım. Bu tespiti yaptıktan sonra karot firmasının verdiği sonuçlara güvenmediğimiz için dilekçemizi hazırlayıp, Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne başvurumuzu yaptık. Burada vicdanen rahat değiliz. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Karot alınması için dilekçe verdikten sonra müdürlükten yetkili kişiler geldiler. Burada kendi nezaretlerinde karotlar alındı. Ertesi gün laboratuvarda karot kırım işlemi gerçekleşti ve çok kötü olduğu ortaya çıktı. Bu aşamadan sonra artık bu inşaatı devam ettirmemizin vicdani olarak mümkün olmadığına karar verdik" dedi.

İRFAN DEMİR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *