Salgın sonrası çocukların yaşadığı sosyal, duygusal, davranışsal ve öğrenme problemlerini çözme ve yaşadıkları problemlerle başa çıkma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen seminer, Adapazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nesri Girgin’ in açılış konuşmasıyla başladı. Yüz yüze eğitimde meslektaşlarıyla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Girgin, seminerin öğretmenlere büyük katkı sağlayacağını, öğrenilenlerin ailelere ve öğrencilere yönelik atölye çalışmalarıyla kalıcı hale dönüşeceğini ifade ederek desteğini esirgemeyen İstanbul Gelişim Üniversitesine, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ve Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerini sundu.
Oyunla öğrenme
Sakarya Sen Otel’de 1-2 Aralık 2021 tarihlerinde 80 Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenin katıldığı seminer, Psikoterapist Elif Macit’in eğitmenliğinde gerçekleştirildi. Sorumluluk almak, problem çözme becerileri geliştirmek, empati kurmak ve başkalarına saygılı davranmak, sosyal beceriler kazandırmak ve daha güçlü aile ilişkileri geliştirmek için oyun terapisinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Macit, “Oyun, küçük çocuğun dilidir ve oyuncaklar onların sözleridir. Oyun, çocukların dünyalarını anlamlandırmalarına, duygularını ifade etmelerine ve travmatik olaylardan sonra iyileşmelerine yardımcı olur.” şeklinde konuştu.
Eğitim için tam destek
Seminer süresince öğretmenleri yalnız bırakmayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Nail Öztaş da “Geleceğimiz olan çocukların sağlıklı ve güçlü gelişimini destekleyecek ve onların ülkemizi ileri seviye taşıyacak nitelikli eğitim almaları için elimizden gelen her çabayı desteklemeye hazırız.” dedi.
Travmalar ortadan kalkıyor
Adapazarı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Ahmedlatif Şahin ve Sedat Aydın’ ın da katılımıyla gerçekleşen seminerde söz alan Aydın, deprem sonrasında çocuklarla oyun etkinlikleri düzenlenmesine bir anlam veremediğini, çocukların yaşadıkları travmaları en iyi oyun yoluyla attığını öğrendiğinde şaşırdığını ve ön yargılı davrandığı için üzüldüğünü, dile getirdi.
Çocukların gelişiminde oyunun rolü
Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Fiziksel ve duygusal gelişimin sağlanması, hayata tutunmanın ve karşılaşılan zorluklarla başa çıkma stratejilerinin kazanılması noktasında oyun terapisinin çok önemli olduğunu, belirtti. Bakırtaş, iş birliği ve destekleri için İstanbul Gelişim Üniversitesine ve Rektörü Nail Öztaş’ a, Eğitim Psikoterapist Elif Macit’ e, İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’ ya, Adapazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nesri Girgin’ e, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Ahmedlatif Şahin ve Sedat Aydın’a, katılım sağlayan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlere teşekkür etti ve “Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Atölye Çalışmaları” sağlam bir gelecek oluşturma adına çok önemli, bu konudaki en büyük yardımcılarımız fedakâr eğitim neferlerimizdir.” dedi.