Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Teknoloji KMSpico nedir ve Windows lisansı için nasıl kullanılır?

KMSpico nedir ve Windows lisansı için nasıl kullanılır?

Bilgisayar kullanıcıların tercih ettiği yazılımlardan biri olan KMSpico, milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Ancak bu program hakkında çok sayıda soru işareti var. Nedeni yasal bir aplikasyon olmaması. Yani bilgileriniz tehlikeye girebilir. Peki, KMSpico nedir ve Windows lisansı için nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Öncelikle KMSpico virüs barındırabilen ve yasal olmayan bir programdır. İndirmeden önce bunu dikkate almanız önerilmektedir. Her zaman lisanslı ürünler garantilidir ve bilgilerinizin güvenliği açısından öndedir.

Ürün anahtarınız yoksa ve yazılımı satın almadıysanız, ya deneme sürümü kullanıyorsunuz ya da kullandığınız yazılım lisanslı değil ve sınırlı işlevselliğe sahip. Öyleyse, ürün anahtarınız olmasa bile lisansınızı etkinleştirmek için kullanabileceğiniz birkaç program vardır. KMSpico en çok kullanılan ve en iyi performans gösteren yazılımdır. Office ve Windows gibi Microsoft yazılımlarını aktif hale getirebilen KMSpico sistemini ve bazı ilginç detayları ele alalım.


KMSpico çalışma mantığı ve sistemi

 Windows ve Office programlarını etkinleştirmek için Microsoft'un MAK veya KMS yöntemlerini öneririz. MAK, birden fazla aktivasyon anahtarı kullanan bir aktivasyon yöntemi. Sınırlı sayıda cihazı etkinleştirmek için kullanılan MAK sistemi, Microsoft'un kendi etkinleştirme hizmetiyle doğrudan bağlantı kurar.

Bağlantı, girilen anahtarın doğrulanması ve anahtarın onaylanmasıyla sonuçlanır. Mevcut anahtar onaylandıktan sonra aktivasyon sayısı bir azaltılır. Başka bir deyişle, etkinleştirilen cihazlar, toplu lisans sayınıza dahil edilir. Her cihaz için tek bir lisans veriliyor. Orijinal yazılıma sahip olmayan, yani ürün anahtarı satın almadan etkinleştirme yapmak isteyen kullanıcılar MAK yönteminde Microsoft sunucularını bypass eden programları kullanır. Bu da çok sağlıklı değil ve çoğu zaman başarılı olmaz. Haliyle daha çok KMS sisteminden yararlanılır.

KMS, açılımıyla “Key Management Service” yani “Anahtar Yönetimi Servisi” olarak bilinmekte. Bu yöntem, Microsoft etkinleştirme sunucularına bağlanmak yerine bir KMS sunucusuna bağlanır. Kullanıcı tarafından girilen KMS ürün anahtarı, Microsoft Lisans Hizmetinin KMS sunucusu tarafından doğrulanır. Bu, ürünü etkinleştirecektir. KMSpico tam olarak burada devreye giriyor.

 KMSpico'nun bir toplu lisans anahtarı vardır. Orijinal ürün anahtarları bu toplu lisans anahtarlarıyla değiştiriliyor. Ayrıca yerel ağ sunucusunda da bir değişiklik yapılıyor. Sonrasında ana lisansı taklit eden benzer bir yerel ürün anahtarı oluşturuluyor. Yerel ağ sunucusu değiştirildiği için Windows ya da Office çevrimiçi sunucuyla doğrudan bağlantı kuramaz. Bu durumda doğrudan yerel lisans kabul edilir ve ürün etkinleştirilmiş olur. Bazı KMS sistemleri atlanır. 


KMSpico'yu nasıl kullanırım?

KMSpico'nun kullanımı çok kolaydır. Yazılım yüklendikten sonra kırmızı bir düğme göreceksiniz. Bu butona tıklamak tüm düzenlemeleri halledecek ve lisanslama sürecinden geçecektir. Kullandığınız sürüme bağlı olarak, Windows işletim sistemi veya Office programı otomatik olarak tanınır ve buna göre lisanslanır. Açıkçası çok kısa bir aktivasyon aşaması göreceksiniz.


KMSpico güvenli mi?

Ne yazık ki orijinal KMSpico yazılımını bulmak kolay değil. Bir sürü sahte yazılımla karşılaşabilirsiniz ve bu tehlikelidir. Bunun dışında virüs programları ve Windows Security Shield bu yazılımları spyware olarak işaretler. Amaç, bir güvenlik açığı oluşturmak ve ürünü lisanslamak. Ürünü doğrudan orijinal lisansı kullanarak etkinleştirmenizi öneririz.

 KMSpico yazılımının detaylarını anlatmaya çalıştım. Bu yaygın olarak kullanılan bir aktivasyon programı olmasına rağmen, mümkün olduğunda doğrudan orijinal ürün anahtarıyla lisanslamanın her zaman daha güvenli olduğunu unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *