Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Spor Trabzonspor'un gündemindeki Vincenzo Montella kimdir?

Trabzonspor'un gündemindeki Vincenzo Montella kimdir?

Trabzonspor'da başlayan Ertuğrul döneminde göreve başlayacak ilk teknik direktör merak konusuydu ve öne çıkan isimlerden biri Vincenzo Montella oldu. Adana Demirspor ile gösterdiği başarılı performans sonrası gündeme gelen İtalyan teknik direktör hakkında araştırmalarda bulunuluyor. Peki, Vincenzo Montella kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı ve kulüpleri çalıştırdı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 4 dk

Pazar günü gerçekleşen olağanüstü genel kurul sonrasında Trabzonspor'un yeni başkanı Ertuğrul Doğan seçildi. Bir önceki dönemde asbaşkan olark görev yapan Doğan arttık en yetkili isim konumuna geldi. Dün alınan mazbatalar ve yapılan görev dağılımıyla beraber yeni dönem resmen başlamış oldu. Özellikle takımın sportif ve ekonomilk istikrarının düzelmesini bekleyen taraftarların en çok merak ettikleri konu teknik direktördü. Bilindiği üzere Abdullah Avcı görevi bıraktıktan sonra yayımladığı veda mesajında sadece Ertuğrul Doğan'a yer vermişti. Doğan da yönetim kurulu ile gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında alınan kararı resmi siteden resmen açıkladı. Buna göre Avcı'nın yardımcısı Orhan Ak, sezon sonuna kadar takımda kalacak. Bu durum deneyimli antrenörün yeniden takıma döneceği yönünde ihtimal doğurduğu yönünde yorumlanırken asıl bomba patladı. Yapılan görüşmelerde Adana Demirspor'un İtalyan çalıştırıcısı Vincenzo Montella listeye girdi. Şu an kontratı bulunan ancak sezon sonunda bitecek genç teknik adam için girişimlerde bulunulacak.


vincenzo-montella-ads


Çalışan hoca vurgusu

Başkan seçildikten sonra açıklamalarda bulunan Doğan, "Trabzon şehrini, yapısını biliyorsunuz. Bizim öyle başarısızlığa tahammülümüz yok. Çok ciddi bir karar vereceğiz, önemli karar vereceğiz. Herkesin görüşünü alacağız, değerlendireceğiz. Çok çabuk karar olmayacak, doğru kararı bulmaya çalışacağız. Şu an duruma baktığımızda sezon sonuna doğru geliyoruz. Boşta olan antrenör sayısı kısıtlı. Tercih edebileceğimiz hocaların çoğu görevde. Bu kulüplere saygısızlık yapma şansımız yok. Trabzonspor, gelenek göreneklerine böyle bir şey yakışmaz." ifadelerini kullanmış ve Montella'yı işaret etmişti.


vincenzo-montella-teknik-direktor


 

Kontratı sona eriyor

Adana Demirspor ile 2021 yılının yaz transfer döneminde anlaşma sağlayan Vincenzo Montella, o günden bu yana takımı taşıdığı çizgi ile adından söz ettirmeyi başardı. Aldığı oyuncuların yanı sıra Avrupa kupaları hedefine yakın bir oyun ortaya koyan İtalyan antrenör, çıktığı 66 karşılaşmadada 1.67 puan ortalaması tutturdu. Sezon sonunda ise kontratı bitecek olan 48 yaşındaki çalıştırıcının istediği kulüple görüşme hakkı bulunuyor.


vincenzo-montella


 

Vincenzo Montella kimdir?

Vincenzo Montella (d. 18 Haziran 1974, Pomigliano d'Arco/Napoli) eski futbolcu ve şu anda profesyonel teknik direktördür. İtalyan antrenör futbol hayatının oyunculuk kısmında sol ayağını kullanan bir santrfor olarak dikkat çekmiş ve birçok önemli kulübün formasını giymekle birlikte adı AS Roma ile özdeşleşmiştir. Başkent ekibi ile 101 gole imza atmış, 32 de asist yapmıştır. Kariyerine Empoli alt yapısında başlamış ve burada profesyonel olmuştur. İlk transferini Genoa'ya yaptıktam snra 1196'da Sampdoria'nın yolunu tutmuştur. Gösterdiği performans onu İtalya'nın baş şehrine götürmüştür. 25 milyon euro gibi öenmli bir bonservisle Roma'ya imza atmıştır. Fulham ve Sampdoria'ya kiralanan golcü yıldız, 2009'da futbolu bırakmıştır. Delvecchio, Totti, Batistuta ve Cassano ile oluşturduğu öldürücü hücum hattı ile şampiyonluğa ulaşmıştır. İtlayan Milli Takımı formaısnı 20 kez terletip 3 defa gol sevinci yaşadı. Ayrıca Roma ile İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası da kazandı.


vincenzo_montella_milan

Futbolu bırakır bırakmaz teknik direktörlüğe soyunan Montella'nın adresi elbette Roma oldu. Alt yapı hocalığı ike başlayan süreçte A takımı da yönetti ancak kariyeri sadece 16 maç sürdü. Ardından Catania'ya imza attı. Burada da bir sene kaldı. Bir sonraki adresi ise Floransa oldu. 155 karşılaşmaya çıktı ve 1.80'lik ortalama tutturdu. Sampdoria kariyeri ise çok kötüydü. Sadece 0.89'luk bir ortalama elde edebildi. Milan onun için çok büyük bir fırsat oldu. 64 maçta 1.75 puan ortalaması tutturup kariyerindeki tek kupayı kazandı. İlk yurt dışı macerası da yine iyi geçmedi. Sadece Sevilla'da 28 defa takımı yönetebildi. Fiorentina'ya döndükten sonra da işler istediği gibi gitmedi. Yeni destinasyonu da Adana oldu. Süper Lig'e yükselen Mavi Şimşekler ile bugüne kadar yakaladığı uyum herkesin takdirini kazanmayı başardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *