Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Spor Derbi nefes kesecek! Galatasaray - Beşiktaş maçının muhtemel 11'i

Derbi nefes kesecek! Galatasaray - Beşiktaş maçının muhtemel 11'i

Süper Lig'in 10'uncu haftası derbi ile sona eriyor. Galatasaray ile Beşiktaş kozlarını paylaşacak. İşte dev maçın muhtemel 11'leri...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Galatasaray ile Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasının kapanışında kozlarını RAMS Park'ta paylaşacak. İki namağlup takımın karşılaşacağı derbi nefes kesecek. Birbirinden yıldız isimlerin sahne alacağı dev maç öncesi muhtemel 11'ler de belli oldu. İşte detaylar…


Galatasaray - Beşiktaş derbisini Arda Kardeşler yönetecek

ARDA KARDEŞLER YÖNETECEK

Sarı kırmızılıların ezeli rakibi siyah beyazlıları ağırlayacağı mücadelede Arda Kardeşler düdük çalacak.

Yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ile Süleyman Özay üstlenecek.


Galatasaray'ın hedefi hem ligde kusursuz yolculuğa devam etmek hem de Süper Kupa'daki 5-0'lık yenilginin rövanşını almak

GALATASARAY LİDERLİK KOLTUĞUNDA

Bu sezon şampiyonluk elde ederek 5. yıldızı takmak isteyen Galatasaray, Süper Lig'de ilk sırada bulunuyor.

Cimbom çıktığı 9 karşılaşmada 8 galibiyet elde ederken sadece Kasımpaşa ile berabere kaldı.

Eğer bu maçı da kazanırsa en yakın rakibine 6 puan fark atmış olacak.


Beşiktaş ezeli rakibiyle olan farkı azaltmak istiyor

beşiktaş farkı kapatmak amacında

Zorlu derbi öncesinde 20 puanı bulunan Beşiktaş ise 4. basamakta. Kartal bugüne kadar çıktığı 8 maçın 6'sını kazanıp Trabzonspor ve Gaziantep FK ile berabere kaldı.

Şu ana kadar mağlubiyeti bulunmayan Giovanni van Bronckhorst'un öğrencileri, kritik derbiden zaferle ayrılıp aradaki farkı eritmeyi hedefliyor.


Galatasaray - Beşiktaş derbisi nefes kesecek

GALATASARAY  - BEŞİKTAŞ MAÇI ÖNCESİ İSTATİSTİKLER

  • Galatasaray ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 133'üncü kez karşı karşıya gelecek. Bu rekabet tarihinde alınan galibiyet sayılarında sarı-kırmızılı ekibin 50-39 üstünlüğü bulunuyor (43B).
  • Beşiktaş ile oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, ezeli rakibini üst üste 3+ kez mağlup ettiği son seriyi Ocak 2013-Mayıs 2015 arasında yakaladı (5 maç).
  • Galatasaray'a konuk olduğu son yedi Süper Lig maçını kazanamayan Beşiktaş (1B 6M), son dört ziyaretinin tamamından mağlup döndü. Siyah-beyazlıların bu deplasmandaki daha uzun tek galibiyet hasreti, Ekim 1963-Ekim 1972 arasındaki 10 maçlık süreçteydi.
  • Bu sezon oynadığı dokuz Süper Lig maçında 25 puan toplayan Galatasaray (8G 1B), en üst lig tarihinde ilk 10 karşılaşmada 28 puana ulaştığı tek sezonu 2023/24'te yaşadı.
  • Süper Lig'de bu sezon Galatasaray (8G 1B) ve Trabzonspor (2G 6B) ile birlikte namağlup üç takımdan biri olan Beşiktaş (6G 2B), ilk dokuz maçını yenilgisiz geçtiği son sezonu 2016/17'de yaşadı (6G 3B).
  • Süper Lig'in 2024/25 sezonunda en kısa süre skor dezavantajı yaşayan iki takım Galatasaray (28 dakika) ve Beşiktaş (34 dakika). Sarı-kırmızılı ekip 730 dakika, siyah-beyazlılar ise 411 dakikadır bir lig maçında mağlup duruma düşmüyor.
  • Süper Lig tarihinde Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a en fazla gol atan iki yabancı oyuncudan biri Mauro Icardi (5; Milan Baros ile eşit). Arjantinli santrfor, Süper Lig kariyerinde filelerini en fazla havalandırdığı rakibi olan Beşiktaş'a karşı sahada kaldığı her 72 dakikada bir gol sevinci yaşadı (360 dakika).
  • Süper Lig'de forma giydiği son dört maçta da gol atan Ciro Immobile, bu sezon üst üste beş karşılaşmada gol sevinci yaşayan ilk oyuncu olmak için sahaya çıkacak. İtalyan santrfor, bu uzunlukta bir seri yakaladığı son süreci Aralık 2020-Ocak 2021 arasında Lazio formasıyla yaşadı (5 maç).
  • 2020 senesinden bu yana Süper Lig'de Beşiktaş'ı en fazla mağlup eden teknik direktör Okan Buruk (4G 2M).
  • Giovanni van Bronckhorst (6G 2B), Süper Lig'de Mircea Lucescu'dan (2002/03) bu yana Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk dokuz maçı namağlup geçen ilk teknik direktör olmak istiyor.

Galatasaray ile Beşiktaş'ın muhtemel 11'leri belli oldu

GALATASARAY  - BEŞİKTAŞ MAÇI MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Abdülkerim, Davinson, Kaan, Yunus, Gabriel Sara, Sallai, Torreira, Barış, Icardi, Osimhen

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Muçi, Immobile

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *