Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Manşet Haber Yenidoğan Çetesi'nin ardından gözler kamu hastanelerinde: Onların durumu çok daha beter!

Yenidoğan Çetesi'nin ardından gözler kamu hastanelerinde: Onların durumu çok daha beter!

Yenidoğan çetesinin çökertilmesinin ardından gözler kamu hastanelerine çevrildi. Özel hastanelerde yaşananların birçoğunun kamu hastanelerindeki kadın doğum servislerinde de yaşandığı belirtiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Yenidoğan çetesinin çökertilmesi ve ortaya saçılan pisliklerin ardından gözler kamu hastanelerine çevrildi. Özel hastanelerde yaşananların birçoğunun kamu hastanelerinde de yaşandığı belirtilerek, özellikle kadın doğum servislerinde yer olmasına rağmen hastaların özel sağlık kuruluşlarına yönlendirildiği ifade edildi.

TÜRKİYE'DE SAĞLIK SİSTEMİNİN SİL BAŞTAN YENİLENMESİ LAZIM

SGK'dan para almak için bebeklerin ölümüne neden olan Yenidoğan çetesinin yaptıkları gündeme bomba gibi düştü. İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen çete üyeleri hakkında hazırlanan iddianamede skandal bilgiler yer aldı. Türkiye çökertilen çeteyi konuşurken gözler kamu hastanelerine çevrildi. Gazetemizi arayan çok sayıda kişi kamu hastanelerinde de birçok skandal ile karşılaştıklarını belirterek sağlık sisteminin sil baştan yenilenmesi gerektiğini belirterek atamaların liyakat eksenli yapılmasının önemine dikkat çekti.

BİRÇOK KRİTİK ATAMA AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞİYOR

İstanbul'da çok sayıda kamu hastanesinde dudak uçuklatan olaylar yaşandığını belirten vatandaşlar, Kanuni, Samatya, Mehmet Akif, Beylikdüzü, Bağcılar ve Silivri'de özellikle kadın doğum servislerinde yer olmasına rağmen hastaların özel sağlık kuruluşlarına yönlendirildiğini söyledi. Kamu hastanelerindeki en büyük sorunlardan birinin liyakat sorunu olduğu belirtilerek, özellikle atamalarda ahbab-çavuş ilişkisinin etkili olduğunu, önemli görevlendirmelere Merter'de bulunan Kütük Ev'de karar verildiği ifade edildi. Hastanelere araç gereç satın alınmasında da usulsüzlükler yaşandığı belirtilerek, yüksek meblağda fatura kesildiği ve farkının elden ödendiği ileri sürüldü.

1e13d8fa-14b8-4d34-8261-c8965f69395a.png
Yenidoğan Çetesi skandalının ardından gözler kamu hastanelerine çevrildi.

BİRÇOĞU ÖRTBAS EDİLİYOR!

Sağlık kuruluşlarında yaşanan skandalların çoğunun örtbas edildiğini, mahkemelik olanların birçoğunun ise art niyetli hukukçular tarafından üzerinin örtüldüğünü belirten vatandaşlar, Yenidoğan çetesini çökerten baş aktörlerden olan savcı gibisine rastlamanın zor olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *