Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Manşet Haber Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz: Ağaya paşaya bakmayacağız

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz: Ağaya paşaya bakmayacağız

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, deprem hasarlı olduğu tespit edilen 22 binadan 21'ini yıktıklarını söyledi. Ayrıca, kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktıklarını belirten Yılmaz, "99 binanın yasal işlemleri devam etmektedir. Kaçakları yıkarken kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" açıklamasını yaptı

Okunma Süresi: 11 dk

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, basın mensupları ile bir araya gelerek "Hizmette 1.Yıl Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Silivri Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Harun Akkan, Emre Sarısaltıkoğlu ve Hasan Solak da hazır bulundu. 8 Nisan 2019 - 31 Mart 2020 tarihleri arasında yapılan hizmetleri basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna aktaran Başkan Yılmaz, pandemi nedeniyle toplantının ertelendiğini ve bugüne kadar gelindiğini belirtti. Adaylığının açıklandığı 29 Aralık 2018 tarihinden kampanya dönemine, göreve başladığı 8 Nisan tarihinden bugüne kadar ki süreçlere değinerek nasıl bir yönetim anlayışı sergilediklerinden bahseden Başkan Yılmaz, “Eşit, adaletli, şeffaf ve denetlenebilir biz yönetim anlayışı ortaya koyduk. Hizmetlerimizi kimseler için değil herkes için gerçekleştirdik.” mesajını verdi.

Herkese eşit bir yönetim
1 yıllık faaliyetleri konu alan video gösterimi öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, "29 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle, Cumhur İttifakı’nın Silivri Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmamdan sonra 3 aylık seçim süresinde, neler yapacağımı sizlerin huzurunda kamuoyu ile paylaştık. Kahvehane toplantıları yaptık, açık hava toplantıları yaptık, ev ziyaretleri yaptık ve Silivri’nin eksikliklerini, ihtiyacı olan şeyleri uzun uzadıya anlattık. Biz şunu söylemiştik; kollarımızı açabildiğimiz kadar açıyoruz ve kollarımızın arasında herkese yer olduğunu ifade etmiştik. Memleketi, dini, inancı, ideolojik görüşü ne olurda olsun herkesle kucaklaşmak istediğimi söylemiştim. Herkese eşit bir yönetim, hizmet alana da hizmet verene de eşit bir belediye başkanı olacağımı söylemiştim. Bu şu demek; herkes belediyeden eşit hizmet aldığı gibi çalışma arkadaşlarıma da siyasi görüşleri ne olursa olsun, düşünceleri ne olursa olsun, işlerini doğru dürüst yapıyorlarsa, o işte ehilselerse çalışmaya devam edeceklerini söylemiştim. Garibin, gurebanın, yetimin, dezavantajlı gurupların belediye başkanı olacağımı söylemiştim. Kişilerin, belli gurupların, baronların belediye başkanı olmayacağım, vatandaşın belediye başkanı olacağım demiştim. Bana belki en yakınımdaki arkadaşlarımda kızacak, kim kızarsa kızsın ama Silivri’de yaşayan Silivri’nin güzel insanları kızmayacak demiştim. Bütün bunları miting meydanlarında avazım çıktığınca bağırarak söylemiştim. Yine Silivri Belediyesi ‘yokuş’ değil, ‘iniş’ yeri olacak demiştim. Belediyede bir işiniz olduğunda bir ağabeye, bir dayıya ihtiyacınız olmayacak; bütün kapılar size açık olacak demiştim. Size o kapıları kapatmaya hiçbir mesai arkadaşımın gücünün yetmeyeceğini söylemiştim" açıklamasında bulundu.

VOLKAN YILMAZ SİLİVRİ


Ellerimi havada bırakmayın
Sosyal ve üretken bir belediye başkanı olacağını taahhüt ettiğini dile getiren Yılmaz, "Hanımefendilere seslenmiş ve şunu söylemiştim: Hanımefendiler hayatın ta kendisidir. Hanımefendilere dokunduğunuzda, evdeki işsizden, evlilik çağında ki genç kıza, evdeki engelli bireye, evdeki bakıma muhtaç yaşlıya, hastaya dokunacağınızdan hareketle, ‘Ellerimi size uzatıyorum. Ellerimi havada bırakmayın.’ demiştim. Bizler belediye başkanları olarak, kültür merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları bunların hepsini yapabiliriz ama bunları anlamlı kılacak, bunların hepsine ruh katacak, o kültür merkezlerinde Necip Fazıl’ı da, Nazım Hikmet’i de, Dostoyevski’yi de okuyarak, onları da anlayan çocukların olması gerektiğini söylemiştim. O salonların içine ruh katılması gerektiğini söylemiştim. Yine spor salonlarında, o salonları koruyup kollayıp sahip çıkacak, zeki, çevik ahlaklı gençlere ihtiyacımız olduğunu söylemiştim. Dolayısı ile bütün yatırımlarımızın çocuklara ve gençlere olacağını söylemiştim. Adil, şeffaf, denetlenebilir bir yönetim anlayışı vaat etmiştik" hatırlatmasında bulundu.

Markalaşmış bir kent vaat etik
Konuşmasını, "Ben belediyenin her kuruşunu kendi evimdeki kuruş kadar aziz bilip, onun kadar koruyup kollayacağıma, belediyenin kaynaklarını çarçur etmeyeceğimi, 1 liralık işi 3 liraya, 5 liraya yaptırmayacağımı söylemiştim" şeklinde sürdüren Volkan Yılmaz, "Mutlu Aile, Mutlu Çocuk, Mutlu Silivri vaadinde bulunmuştuk. Bütün bunların toplamında, bütün bu özellikleri ile Marka Kent hüviyetine bürünmüş, herkesin gıpta ile izlediği, insanların tatil planları yaparken Beypazarı’nı, Cunda’yı, Şirince’yi rotaya koyduğunda, ‘Bir de Silivri diye çok şirin bir kasaba var.’ dediği, tatil rotalarına konulabilecek bir Silivri’yi; tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle, tarihi ve kültürel miraslarıyla bir kaçış rotası olan Silivri’yi hayal etmiştik. Bunların hepsi ile tercih edilebilir, markalaşmış bir kenti vaat etmiştik" dedi.

VOLKAN YILMAZ SİLİVRİ

7 bin yıllık tarihi var
"Her zaman söylüyorum. Belediye Başkanlarımız da bana kızmasınlar" diyen Yılmaz, "Bağcılar’dan, Güngören’den, Esenyurt’tan, Ümraniye’den bir marka kent yaratamazsınız. Ama Silivri’den bir marka kent çıkarma şansınız çok yüksek. Çünkü çok ciddi potansiyelleri içinde bulunduran bir coğrafya da yaşıyoruz. 7 bin yıllık tarihi dokusundan başlayıp, 42 km sahili, verimli toprakları, turizmiyle, sanayisiyle birleşip bir marka kent olabilme özelliğinin tamamına sahip Silivri’de, el ele verip Marka Kent oluşturabileceğimizi ifade etmiştim ve son olarak Silivri kazanacak demiştim. Bu bir yılın sonunda Silivri’de neler kazanılmış bunu görmek için, Silivri’deki bir yıllık icraatlarımızı barındıran videoyu hep beraber izleyelim" ifadelerini kullandı.

İyi şeylere teşekkür ederiz
Bir önceki dönemden kalan projelerin devam ettirilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Başkan Yılmaz, "Silivri’de taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. İyi yapılan her şeye teşekkür etmek bizim boynumuzun borcudur. Benden önceki belediye başkanımızın da başladığı, belki eksiği gediği olabilir ama Silivri’ye, ülkemize faydalı olan tüm projelerimiz devam ediyor. Tabi bunları işlevsel hale getirerek, etki alanlarını artırarak, hayal satmadan daha verimli hale getirerek devam ettiriyoruz. Devam ettirmediğimiz husus ise; belediyenin gelirlerinin takip edilmediği, eş, dost, ahbap, çavuş ilişkileri ile belediye arazilerinin birilerine verildiği, kiralarının toplanmadığı hususları, belediyeye yüksek miktarda yük getiren çöp ihalesinde olduğu gibi ihaleleri devam ettirmedik. 15 yıl kira ödemeyen kiracılarımız vardı. Bunları devam ettirmiyoruz. İyi olan şeyleri takdir ediyor, kötü olanları da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

İhaleye kimse çıkmıyor
“Yat Limanı Projesi için biraz detay verebilir misiniz?” şeklindeki soruya cevap veren Başkan Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “Ben halka kapatılmış, tel örgülerle çevrilmiş, birçok uluslararası bayrak taşıyan gemilerin yanaştığı, vatandaşların giremediği bir yat limanından bahsetmiyorum. Bu projenin asıl adı ‘Amatör Denizcilik Kulübü’ olacak. Zaten Silivri’mizde halihazırda Ulaştırma Bakanlığımıza ait bir yat limanı projesi var. İhale ediliyor, ihaleye kimse çıkmıyor. Ben de bakanlıkla bu konuyu paylaşarak, Silivri’nin sosyal olarak değerli, en güzel alanı olan Küpeşte’den başlayıp, balıkçılarımızın olduğu yere kadar olan alan için şu teklifte bulundum; ‘54 üyeli balıkçılık kooperatifimizin hiçbir üyesini mağdur etmeden, yarısı tamamlanmış olan mendireği tamamlayacak bir balıkçı barınağı yapalım. Onun içerisine 180-200 civarı teknenin paklayacağı ama sosyal alanları ile bütün Silivri’ye açık, amatör denizcilik alanı oluşturalım.’ dedim. Bunun ihalesini kim yapacak dediğimizde ise ben bunu gücümüz yeterse Silivri Belediyesinin imkânları ile yapmayı düşünüyorum. Oradan gelecek tüm kiraların, gelirlerin Silivri Belediyesine geçtiği bir model üzerinde çalışıyorum. Bu konuda baya yol kat ettik. Silivrili hemşerim müsterih olsunlar. Etrafı tel örgü ile çevrili, vatandaşa kapalı çok lüks alanların olduğu bir yat limanı olmayacak."

VOLKAN YILMAZ SİLİVRİ

Cezaevinin adı değişecek
Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki yıllar için verebileceğiniz bir müjdeniz var mı?” sorusuna ise “İcraat olarak değil ama Silivri Cezaevi’nin isminin değişmesine yönelik gayretimiz vardı. Netleşti diyebilirim. İsim konusunda Kaymakam Bey’le de görüştük. Bizim Bakanlık ile paylaştığımız birkaç isim önerisi var." yanıtını verdi.

20 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK
Silivri'nin planlarına öncelik verdiklerini dile getiren Volkan Yılmaz, "Bu amaçla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla, geçmişte kapatılmış olan belde belediyelerinin farklı imar uygulamalarından kaynaklanan sorunlar nedeniyle, Plansız Silivri olarak anılan şehrimizin, Planlı Silivri olarak anılmasını sağlayacak, plan bütünlüğünün hazırlıklarını tamamlayıp ihalesini gerçekleştirdik. İhalesini gerçekleştirdiğimiz 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları, gerekli olan bölümlerde 1/ 5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/100.000 ölçekli İstanbul İl Çevre Düzeni Planı Silivri bölümü revizyonu ile, Marka Kent Silivri’mize ayrı bir değer katıyoruz. Çok önemli olan bu planlamaları yaparken, ilçemizin geleceğini oluşturacak yatırımların kaynaklarını da düşünüyoruz. Göreve geldiğimizde, masaya yatırdığımız hususlardan biri de, 248 milyon lira eski para ile 248 trilyon lira borçla devraldığımız belediyenin mali yapısını düzeltmek oldu. Bu kapsamda, birçok tasarruf tedbirleri alarak, giderlerimizi en aza indirgeyip, gelir artırıcı uygulamaları harekete geçirdik. Kurum, firma ve personel ödemelerini düzenli hale getirdik. Sizlerden aldığımız yetki ile, uygulamaya koyduğumuz ‘israfı önleyip tasarrufa yönelme ve gelirlerimizi arttırma' politikası sayesinde 9 aylık bir sürede, personel ve kurum ödemeleri başta olmak üzere 20 milyon lira borç ödemesi yaptık" dedi.

67 MİLYON 500 BİN ÇÖPE GİTMEYECEK
"Belediyelerin en önemli görevlerinden birisi de evsel atıkların, yani şehrin çöpünün toplanmasıdır" diyen Yılmaz, "Bunun altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum, İstanbul’da 39 ilçe arasında şuanda çöp toplama işini ihale etmeyip kendi imkânları ve kaynakları ile toplayan tek belediye Silivri Belediyesi’dir. Şimdi siz bunun bize ne faydası var diyebilirsiniz! Bakınız, göreve geldiğimizde çöp toplama işini yapan firma Silivri’nin çöpünü 1 yılda 18 milyon liraya topluyordu. Oysa biz şuanda aynı işi, daha kaliteli olarak 1 yılda 4 milyon 500 bin liraya mal ediyoruz. Kaba bir hesapla, yıllık 13 buçuk milyon lira Silivri Belediyesi’nin kasasında kalıyor. 5 yılda toplam 67 milyon 500 bin lira belediyemizin kasasında kalacak ve şehrimizin hizmetlerine harcanacaktır. Dolayısıyla 67 milyon 500 bin lira çöpe gitmeyecektir. Tasarruf tedbirlerimizin yanı sıra, belediye gelirlerinin artırılması noktasında girişimlerde bulunduk. Kent Bilgi Sistemimiz ile yapılan parsel taramasında, 25.785 parseli incelemeden geçirdik. Bu uygulama ile belediye bütçesine 3,5 Milyon lira katkı sağladık. Daha önce kimin ekip biçtiği belli olmayan belediye arazilerimizi tespit ederek ihaleye çıktık. Birde, ekip biçenler tarafından herhangi bir kira ödenmeyen belediye arazilerini tespit edip, geriye dönük ecrimsilleri tahsil ederek, bütçemize ciddi bir gelir sağladık" ifadelerini kullandı.

ARAÇ SAYISI BİR YILDA YÜZDE 30 ARTTI
Görevi devraldığında belediyeye ait 91 adet aracın olduğunu belirten Yıllmaz, "Belediyemizin kasasına hiçbir yük getirmeden, hayırseverlerimizin hibeleriyle 33 adet aracı belediye filomuza katarak, araç sayımızı 124'e çıkardık. Buradan anlaşılacağı gibi Silivri belediyesinin bugüne kadar olan araç sayısını, 1 yıl gibi bir sürede yüzde 30 arttırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Araç filomuzu genişletme çalışmalarımız ile sizlere daha kaliteli ve zamanında hizmet veriyor, aynı zamanda belediyemize yüklenen yüksek araç kira bedellerinden de kurtuluyoruz. Ayrıca, Envanterimizde kayıtlı olan, ancak uzun yıllar atıl bırakılan 9 midibüsün ve 4 kamyonetimizin bakım onarımlarını yaparak, Silivrili hemşerilerimizin hizmetine sunduk" dedi.

STRATEJİ BELGESİ BİTMEK ÜZERE
Konuşmasını "Bu zamana kadar yapılmayan, üzerine gidilmeyen, yüzleşmekten imtina edilen deprem gerçeğiyle ilgili, çok kapsamlı bir çalışma başlattık" şeklinde sürdüren Başkan Yılmaz, "Bildiğiniz gibi, Silivri’de geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ayrıca birçok artçı depremi hissettik. Çok şükür ki, ufak tefek hasarlar dışında can kaybı yaşamadık. Allah göstermesin, olası bir depremde can ve mal kaybının önüne geçmek adına, tüm senaryoları oluşturmak, ve tedbirlerimizi almak mecburiyetindeyiz. Üzülerek söylüyorum ki, Silivri’mizin imarlı 16 bin hektarlık alanın 4 bin 500 hektarının 1999 depremi sonrası kriterlerine göre yapılmış, jeolojik etütleri olmadan imara açılmıştır. Bu yüzden Kentsel Dönüşüm Strateji Belgemizi hazırlatarak ilçenin tüm afet risk alanlarını belirliyoruz. İlçemizin afet risk alanlarını tespit edip, sorunlu görülen bölgelerde yaşayan hemşerilerimize, güvenli alanlar oluşturulması için, yol haritamızı belirleyeceğiz. Kendi alanında uzmanlar ve üniversiteden danışman hocalarımızdan oluşan heyetimizle, kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu konudaki çalışmaları Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile beraber koordineli şekilde sürdürmekteyiz" açıklamasını yaptı.

KAÇAK VE METRUK BİNALARIN YIKILMASI
"Deprem gerçeğine bağlı olarak, ihmal edilen hasarlı binalardaki çökmelere, zaman zaman televizyonlarda seyrederek şahit oluyoruz" diyen Yılmaz, "İlçemizde böyle bir acıya mahal vermemek, can ve mal güvenliğini korumak adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı bulunan hasarlı binalar başta olmak üzere, kaçak, ruhsatsız ve metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, deprem hasarlı olduğu tespit edilen, ve bakanlık tarafından mülk sahiplerine verilen yasal süre içerisinde yıkılmayan 22 binamız vardı. Bu binalardan 21 tanesinin yıkımını gerçekleştirdik. Ayrıca, Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir. Bir diğer konu da, sizlerden oldukça şikâyet gelen metruk binalar konusu. ‘Uyuşturucu Eylem Planı’ kapsamında, madde bağımlıları tarafından suiistimal edilen, 131 metruk bina tespit ettik. Bunların 82 tanesinin yıkım işlemi tamamlandı. Geriye kalan 42 metruk binayı da, canlı girişine kapatılarak kullanılamaz hale getirdik" bilgisini verdi.

MEHMET MERT

Yorumlar
M
Mustafa 4 yıl önce
Zenginler arazileri toplayıp çiftlik yapıyor. Alıyor unutuyor. Seneler sonra imar geliyor. Fakir sattığı ile kalıyor.
BEĞENME
0
CEVAPLA