Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Ara
Damga Manşet Haber Sağlıkçılar aç kalıyor!

Sağlıkçılar aç kalıyor!

Hastanelerde yemek firmalarının verdiği kötü yemekleri simit ve ayranla boykot eden sağlık emekçileri yetkililere seslendi: “Kamu eliyle doyurucu ve sağlıklı yemek verilmeli.”

Okunma Süresi: 2 dk

HABER: OSMAN KÖSE Hastanelerde çıkan sağlıksız yemeklere tepki gösteren sağlık emekçileri ülkenin dört bir yanında tepki gösterdi. Kötü ve doyurucu olmayan yemekleri simit yiyip, ayran yiyerek protesto eden sağlık emekçilerinin boykotu sonucu yemekhaneler boş kaldı. Hastane bahçelerinde bir araya gelen sağlık emekçileri Sağlık Bakanlığına ve iktidara seslendi: “Çok şey istemiyoruz, çalışırken hak ettiğimiz değeri, kaliteli yeterli ve dengeli beslenmeyi istiyoruz.”

Yemeği devlet vermeli
İstanbul’da Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Fatih Sultan Mehmet Hastanesi gibi birçok hastanede Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) çağrısıyla boykot yapıldı. Fatih Sultan Mehmet Hastanesinde acil servis önünde simit yiyip ayran için SES üyesi sağlık emekçilerine Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık İş üyesi sağlık emekçileri de destek verdi. Burada yapılan açıklamada konuşan SES Anadolu Şube Başkanı Nurdan Gürer, sağlık emekçilerinin beslenme hakkının ihalelerle çeteleşmiş yemek firmalarına peşkeş çekildiğini belirterek “Yemekhanede kamusal hizmet verilmeli” dedi. Açıklamada konuşan Sağlık Emekçisi Mustafa Sertuğ, hastanelerde yetersiz ve dengesiz beslenmenin bir halk sağlığı sorunu olduğuna işaret ederek “Sağlığı koruması gereken kurumlarda bile yeterli ve dengeli beslenme koşulları sağlanamıyor. Mali ve özlük haklarımız ihlal edilirken hastane yöneticileri yemeğimizden bile tasarruf etme eğiliminde” tepkisini gösterdi.

Hijyenik bir ortam olmalı

Yemekhaneleri boykot ederek bu duruma karşı sessizliklerini bozduklarını belirten Sertuğ taleplerini sıraladı: “İşyerinde verilen yemekler çalışanların çalıştıkları işe göre gereksinim duydukları enerjinin yarısını karşılayacak yeterlilikte olmalı. Hastanelerde yemek hizmetleri, kâr amacı güden özel şirketlerin elinden alınarak devlet eliyle verilmelidir. Yemekhanede özel şirkette çalışan tüm taşeron işçilerin, kadrolu güvenceli istihdamları sağlanmalıdır. Hijyen kurallarına uygun, yeterli miktarda , kaliteli sağlıklı öğünler çıkarılmalıdır. Hastanelerde çalışanların ve hastaların içme suyu sorunu çözülmeli ve kliniklere su arıtma cihazları konulmalıdır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *