Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Manşet Haber Müşteri değil öğrenciyiz

Müşteri değil öğrenciyiz

3 buçuk liraya yedikleri yemeğin ücreti 18 buçuk liraya çıkarılan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin eylemi sürüyor. “Müşteri değil öğrenciyiz” diyen gençler, zamların geri çekilmemesi durumunda 17 Şubat'ta okulu boykota gideceklerini duyurdu. Öğrenciler ayrıca zamlar geri çekilmezse yemekhaneden yemek yemeyecek ve yemek yapılmasına izin vermeyecek

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Üniversitesi, geçtiğimiz yıl 2,75 lira olan öğün ücretini 3,5 liraya çıkartarak tepki çekmişti. Bu yıl da önce kahvaltı öğününü kaldıran sonrasında da günde indirimli 3 öğün yemek hakkını tek öğüne düşüren üniversite yönetimine, öğrenciler karşı çıktı. Kararın alındığı 31 Aralık Pazartesi gününden itibaren her gün okul önünde zamların geri çekilmesi için eylem yapan öğrenciler, önceki gün de rektörlüğe dilekçe vermek için okula girmeye çalıştıkları sırada müdahaleye uğradı, bazı öğrenciler cop yedi. Dün de Beyazıt Anakapı önünde serbest kürsü yaparak sorunlarını dile getiren öğrencilere başta Marmara, Yıldız Teknik ve Mimar Sinan Üniversitesi olmak üzere çoğu okuldan da destek geldi. Ellerinde, Rektör Mahmut Ak’a hitaben ‘Mahmut Ak kahvaltını ettin mi?', ‘Müşteri değil öğrenciyiz' yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, zamların geri çekilmemesi durumunda 17 Şubat'ta boykota gideceklerini duyurdu.

ÖĞRENCİLER ZATEN GEÇİNEMİYOR
Açıklamadan sonra konuşan İletişim Fakültesi öğrencisi Özlem Özdemir, olayları ilk üniversitenin sosyal medya hesabından duyduğunu belirterek, “Öğrenciler zaten geçinemiyor çoğu borçların altında eziliyorken dönem başında, 2,75 olan yemekhane ücretini 3,50’ye yükselttiler. Kantinlerimizi özelleştiriyorlar ve ‘bütçe yok’ diyerek kantin ve yemekhanelerdeki işçileri atmaya başladılar. Bugün okulun son günü. Oldu, bittiye getirmek amacıyla bizlere bu kararı dayatıyorlar, taleplerimizi yerine getirmezlerse 17 Şubat'ta yemekhanelere gitmeyeceğiz” dedi. Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencisi Onurcan Poyraz da üniversitedeki özelleştirmeye dikkat çekerek, “Cerrahpaşa kantin işletmesini de okullar bölündükten sonra özelleştirdiler ve oradaki işçileri de ihtiyaç yok denilerek işten çıkardılar. Aynı senaryo bizim okulumuzda da oynanıyor” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *