Yüzde 50 burslu olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümü son sınıfında okuyan bir öğrenci bahar dönemi ödemesini geç yaptığı gerekçesi ile okuldan atıldı. Yaşanan gelişmeleri anlatan mağdur öğrencinin annesi Selvi Sarıtaç, bahar dönemi sonunda mezuniyet hayalleri kuran kızının yaşananlardan sonra psikolojisinin bozulduğunu, CİMER’e şikayet ettiklerini ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Sarıtaç, "Bir gencin geleceği bu kadar kolay yok edilmemeli" dedi.
Bir dönem kaybetti
"12 Mart tarihinde okulu arayarak son ödeme tarihinin 15 Mart olduğunu teyit ettim. Pandemi nedeniyle ödemeyi ancak 15’inde tamamlayabildim" diyen anne Sarıtaç, "Okulun resmi hesabından 15 Mart günü EFT ile ödemeyi gönderdim. Pandemiden dolayı online eğitim alan kızım, 16-17 ve 18 Mart’a kadar sorunsuz bir şekilde derslerine devam etti. Ancak 18 Mart’ta okuldan gelen bir telefonla ödemeyi geç yaptığı gerekçesi ile derslerinin silineceği ve bu döneme devam edemeyeceği bildirilmiş. Bunun bir yanlışlık olduğunu düşünerek, ertesi gün kızımla birlikte okula gittik" ifadelerini kullandı.
Burs hakkını yok saydılar
19 Mart tarihinde okula gittiklerinde muhasebe bölümünün öğrenci işlerine, öğrenci işlerinin de muhasebeye yönlendirdiğini ama sorunu giderecek bir muhatap bulamadıklarını belirten anne Sarıtaç, "Dekanlığa mail attık. Bu süreçte de sürekli telefonla aradık. 26 Mart tarihinde dekanlıktan gelen cevapta öğrencinin en geç 15 Mart 14:59’da ödeme yapması gerektiği ve ödeme yapmaması halinde ders kayıtlarının silineceği bilgisi veril. Bu yüzden de derslerinin silindiği cevabını aldık" dedi. Yüzde 50 burslu eğitim gören kızının gelecek bahar döneminde burssuz olarak normal öğrenci statüsünde ders kayıtlarını yaptırabileceklerini dile getiren Anne Sarıtaç, "Bunu okulla yaptığımız görüşmelerde öğrendik. Hem eğitim hakkını alıyorlar hem de kullanmadığı burs hakkını yok sayıyorlar" diyerek isyan etti.
MUHATAP BULAMADIK
Tekrar okula gittiklerini, ödedikleri ücretin hala okul hesaplarında olduğunu ve pandemı sürecinde öğrencinin ders kayıtlarını silmenin ne eğitim ne de ticari ahlaka uymadığını ifade ettiğini dile getiren Selvi Sarıtaç, "Okul kurumsal bir yapıya sahip değil. Okulun sahibi Abdülkadir Gayretli’nin de korona tedavisinde olduğu bilgisini aldık. Dekan Halil İbrahim Yaşar’a da bir türlü ulaşamadık. Her gittiğimizde yerinde yoktu. Telefonla ulaşmak ise imkansız. Üstelik her aradığımızda ve dekanla görüşmek istediğimizde biz yardımcı olalım diyen danışmana durumu anlattığımızda böyle bir şeyin söz konusu olamayacağı cevabını aldık. Ama işe son noktayı koyacak kimseyi muhatap bulamadık" açıklamasını yaptı. Anne Selvi Sarıtaç, İstanbul Gelişim Üniversitesi hakkında şikayetçi olacaklarını ve tüm yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.