Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Manşet Haber Ekrem İmamoğlu: Bu işte bir bit yeniği var

Ekrem İmamoğlu: Bu işte bir bit yeniği var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği’nin İBB’ye ait 1 liraya ekmek satan Halk Ekmek büfelerini haksız rekabet yarattığı gerekçesi ile şikayet etmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, “İstanbul'da üretilen ekmeğin yüzde 6'sı Halk Ekmek tarafından üretiliyor. Yüzde 94'ü hala fırınlar tarafından üretiliyor. Yüzde 6 için bu kadar gürültü kopartmanın arkasında ne yazık ki başka şeyler hissediyorum" dedi

Okunma Süresi: 3 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı’nın başlattığı Kara Surları'nı restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İmamoğlu, inceleme gezisi sonrasında basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Ekmek Üreticileri Derneği'nin Halk Ekmek büfeleri ile ilgili valiliğe gönderdiği şikayet dilekçesi ile ilgili sorusu üzerine İmamoğlu, herkesin hukuki hakkı bulunduğunu; ama halk ekmek konusunun bu şekilde mevzu edilmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, "Çünkü günün sonunda yaşanan yoksulluğun izlerini bize hissettiriyor. Çok üzücü. Tümden fırıncıları, üreticileri temsil ettiğini düşünmediğim bir takım girişimler var" dedi.


Umarım sıfıra insin

Dernek yöneticilerine seslenen İmamoğlu, "Şunu bilsinler; İstanbul'da ekmeğin yüzde 6'sı Halk Ekmek tarafından üretiliyor. Yüzde 94'ü hala fırınlar tarafından üretiliyor. Yüzde 6 için bu kadar gürültü koparmanın arkasında ne yazık ki, başka şeyler hissediyorum. Üzüntü ile de takip ediyorum. Biz, ihtiyacı olan vatandaşlarımızı, Halk Ekmek bünyesinde neredeyse 1 buçuk milyona çıkmış günlük üretimimizle desteklemeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz. Benim dileğim nedir? Umarım sıfıra insin. Hiç kimse 1 liralık ekmeğe ihtiyaç duyulmasın, sıfıra insin. Sıfır adet ekmek üretelim. Bu kadar net. Ama bugünün ihtiyacı, çözmek zorundayız. Sonuna kadar da bunun çözümü için üretimimize devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.


 

Yeni yaşamın izleri var

413 - 422 yılları arasında inşa edilen Kara Surları’nın restorasyon çalışmalarını inceleyen İmamoğlu, "Dünya mirası olan bu noktalarda uzun süre bir ihmal yaşanmış. Turistik açıdan ve kent mirası açısından bakıldığında ne yazık ki, bizlerin içini acıtıyor" dedi. Tarih boyunca surların pek çok şeye şahitlik yaptığını kaydeden İmamoğlu, "Fetih yaşanmış, fetih sonrası Osmanlı döneminin izleri var. Hemen yanı başında şekillenen yeni yaşamın izleri var. Ama ne acı ki, sonraki birtakım kullanımlar, burada yaşanan doğal afetler, depremler, hep şehrin üst üste binmesi yaşanmış; 25 yılı aşkın bir süredir hemen hemen hiçbir dokunuşta bulunulmamış" ifadelerini kullandı.


22 burcu 2 yılda tamamlayacağız

İBB Bilim Kurulu üyeleri ile sıkı bir işe giriştiklerinin altını çizen İmamoğlu, "Gerçekten bu işin uzmanı olan, insanların rehberliğinde ve öncülüğünde, bir restorasyon sürecine hep birlikte başladık. Tabi, ciddi yapılardan, ciddi yıkım ve tahribatlardan bahsediyoruz. Bu manzarayı görmek, bu süreçlerin 2021 yılında yaşanmış olması bizleri elbette üzüyor. Ama en kısa zamanda bunu telafi edeceğiz. Biraz yolumuz var. Burada, Yedikule tarafında beş burçta birden restorasyonlarımız başladı. Sulukule tarafında girdiğimiz bir bölüm var. Günün sonunda biz toplamda 22 burcu iki yıl içerisinde tamamlayarak hem İstanbul’un hem de dünyanın, gezi alanı şeklinde kullanmasına müsait hale getirmek istiyoruz. Sadece burayla da kalmıyor; yakın çevresinde birtakım gelişmeleri de tetikleyecek. Bana göre dünyada çok özel gösterilen, gezilen, yürünülen, tarihi anlatılarıyla; Bizans döneminin, fetih döneminin ve sonrası Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihi izleri burada" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *