Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Altınpınar, depreme karşı yapılan hazırlıkları anlattı. "Marmara Mahallesi'nde Beylikdüzü Afet Koordinasyon Merkezi'ni açtık. İlçemizde bulunan bütün konteynerleri elden geçirdik" diyen Altınpınar, "Deprem zamanı kullanacağımız, ama kullanılmaz durumda olan cihazları yeniledik. İstanbul Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği ile arama kurtarma ekibi kurduk. Bu konuda çok iddialayız. Ekibimiz yurt dışında eğitim görecek. Bu eğitimler bittiğinde Türkiye'nin bir numaralı ekibi olacak" açıklamasında bulundu.
Afeti bilen bir ekip olacak
Kaymakamlık olarak 480 kişiye eğitim verdiklerinin altını çizen Altınpınar, "Bizim esas yetiştirdiğimiz 15 kişilik arama kurtarma ekibi deprem sırasında koordinasyonu sağlayacak. Hepsi Beylikdüzü'ne dağılacak. Afeti bilen bir ekip olacak. Nasıl hareket etmesi gereken bir ekip ortaya çıkacak. Onun yanında gıda bankamızı hazırladık. Lojistik depomuzda bulunan çadırların nereye kurulacağı bile belirlendi. Ayrıca bütün Beylikdüzü'nü kapsayacak tatbikatlar yapmak istiyoruz. Bu tatbikatları yapabilirsek aksaklıkları görüp hazırız diyebiliriz. Deprem olduğunda bütün unsurların görev yerlerine gidip çalışabileceği bir sistem kurmaya çlalışıyoruz. 5.8'lik bir depremde bile iletişim kuramadık. Hiçbir yere ulaşamadık. 7.2'lik bir depremde ne olacağını tahmin bile edemiyorum. Bundan dolayı bütün hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Depremi konuşmadığımız tek bir günümüz yok. Konteynerlerimiz yetersiz biliyoruz. Bunu AFAD'a ilettik" dedi.
Tek eksiğimiz tatbikat
İstanbul depreminin sadece İstanbul'un meselesi olamdığının altını çizen Kaymakam Altınpınar, "Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının 3'te birini İstanbul üretiyor. Bu neden bu deprem Türkiye depremi olacak. Bu nedenle emir komutaya gerek kalmaksızın herkes üzerine düşen görevi yapmasını istiyoruz. Beylikdüzü'nde basit uygulanabilir bir plan yapmaya çalışıyoruz. Ulaşımla ilgili tedbirler planlandı. 5.8 yaşandığında 2 şey gördüm. İletişim kuramadık ve bütün ara sokaklar kapandı. Bu nedenle her mahallede ayrı bir ekip kuralım dedik. İletişim kuramadık ne yapacağız? Telsiz sistemi kuduk. Sadece afet zamanında kullanılacak bir sistem. 25 tane telsiz alıyoruz. Her mahalle muhtarında telsiz olacak. Kara yolunun kapanma ihtimaline karşı denizden ulaşım için alt yapı oluşturuyoruz. Tek eksiğimiz tatbikat. Tatbikatı da pandemi nedeniyle yapamıyoruz" diye konuştu.
Beylikdüzü İstanbul'un en iyisi
Beylikdüzü'nde koronavirüsün ne durumda olduğu hakkında da bilgi veren Kaymakam Mustafa Altınpınar, "Her çarşamba Vali Bey'in başkanlığında toplantı yapıyoruz. İlçe ilçe değerlendirme yapılıyor. Geçen hafta belediye başkanları da katıldı. Beylikdüzü, İstanbul'da vaka artış hızını en iyi kontrol altına alan ilçe oldu. İstanbul Türkiye genelinden çok daha iyi. İstanbul içinde de Beylikdüzü ve Sultangazi en iyi ilçeler durumunda. Beylikdüzü bu anlamda başarılı. Anadolu'nun birçok yerinde rakamlar artık kontrol edilemez hale gelmiş. İstanbul'un bütün verilerine bakıldığında çok çok iyi durumdayız. İstanbul'da artık günde 35 bin test yapılıyor. Pandeminin ilk günlerinde günde 800 test yapılıyordu. 35 bin testin 3'te ikisi ise gençlere yapılıyor. İtalya'da ise sadece 65 yaş üzerine test yapılıyor. Türkiye'de pandemi ile çok iyi mücade ediliyor" ifadelerini kullandı.